Trupa Byron va concerta de două ori la Vama Veche

278
Pe 3 iulie, trupa Byron va concerta în Vama Veche, la terasa Hand, ei urmând să revină în Vamă și pe 17 iulie, la Papa La Șoni.
La începutul lui 2006, Dan Byron (chitară, flaut, voce), cunoscut pentru activitatea sa în trupe precum Agathodaimon, Kumm sau Urma, pune bazele unui proiect solo. Acesta se transformă în scurt timp într-o formație în toată regula, odată cu sosirea lui Costin Oprea la chitară (colaborator al trupei Parlament), a lui 6fingers la clape (Magica, Trooper), a lui Cristi Mateșan la tobe (Oliver, Spin, Ultimu’ Nivel) si a lui Gyergyay "Szabi" Szabolcs la bass (colaborator al trupei Slang). Primul concert are loc pe 1 decembrie 2006 în Lăptăria lui Enache și este sold-out, dovedind curiozitatea publicului și setea acestuia de muzică buna. Urmează numeroase alte concerte, printre care o improvizație unplugged în studioul City FM și un concert în Yellow Club. Cristi "Kirk" Chirculescu de la City FM le face apoi cunoștință cu inginerul de sunet Victor Panfilov, care primește un CD cu fragmente din concertul din Yellow Club și apreciază mult muzica formației, începând să colaboreze cu ei pentru înregistrările albumului de debut. Acestea încep în aprilie 2007, iar o lună mai târziu trupa încheie discuțiile cu A&A Records pentru lansarea și promovarea albumului.
Începutul anului 2008 aduce o primă schimbare în componența formației, basistul Szabi alegând să se retragă din proiect în favoarea studiilor sale de Medicină. În scurt timp este găsit un înlocuitor, în persoana lui Jacob Glick, care mai colaborează printre alții cu Blanoz Sound System, iar concertele continua.
Componență Byron: Dan Byron - voce, chitară acustică, flaut, 6 Fingers - clape, voce, chitară acustică, Gyergyay Szabolcs – bas, Costin Oprea – chitări, Cristi Mateșan – tobe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 29 Iunie 2009
Stire din Diverse : Identitate fără frontiere
Pagina a fost generata in 2.2087 secunde