Pentru că nu declară creșterea numărului aparatelor electrice,

Agenții economici țin litoralul în beznă

1248
Agenții economici țin litoralul în beznă - 1b1ef82248734b5db1ca952e11e12d43.jpg
Penele dese de curent îi scot din sărite pe consumatori, mai ales dacă se află în concediu la mare. Enel Distribuție Dobrogea acuză agenții economici de supraîncărcarea rețelelor, pentru că nu declară creșterea nivelului de consum peste limitele de putere aprobate prin avizele tehnice. La rândul lor, turiștii acuză lipsa investițiilor în rețeaua de electricitate.

Rețeaua de distribuție a energiei electrice din Dobrogea are o durată de viață depășită, susține Mihai Știrbulescu, directorul Rețea Enel Distribuție Dobrogea. "În urmă cu cinci ani, Enel a preluat rețeaua de distribuție din Dobrogea cu echipamente și instalații învechite, având o durată de viață depășită, de peste 30 de ani. Încă de la momentul privatizării, compania dezvolta un program consistent de investiții pentru a moderniza rețeaua și pentru a crește calitatea serviciului, în scopul reducerii întreruperilor", a declarat directorul Enel pe Dobrogea.

Lucrări la rețeaua de electricitate în stațiuni
Deși reprezentanții Enel susțin că au fost alocate fonduri pentru îmbunătățirea și modernizarea rețelei, avariile sunt dese și-i nemulțumesc pe consumatori. Nici turiștii care vin în concediu la mare nu sunt lipsiți de neplăcerile provocate de penele de curent electric. Pentru remedierea lor, "în stațiuni, Enel are două lucrări de modernizare în curs de execuție, una în Mangalia și una de amploare în stațiunea Mamaia, iar alte trei lucrări sunt în faza de proiectare pentru Eforie Nord și Eforie Sud", susțin reprezentanții biroului de comunicare.
Cât privește întreruperile în furnizarea energiei electrice, ele sunt cauzate, în cele mai multe situații, de creșterea nivelului de consum peste limitele de putere aprobate prin avizele tehnice de racordare, susțin reprezentanții Enel. Astfel, se produce supraîncărcarea rețelelor și apar penele de curent.
Recomandarea Enel este ca atunci când agenții economici sau consumatorii casnici constată o mărire a numărului de aparate electrocasnice să anunțe Enel pentru a se putea face o recalculare a puterii necesare, astfel încât să nu se mai supraîncarce rețeaua de electricitate.
Alte cauze ale penelor de curent sunt factorii meteorologici, defecțiunile apărute în instalațiile de distribuție, ca urmare a intervențiilor neautorizate din partea terților. De asemenea, gradul de vechime al instalațiilor influențează numărul și durata avariilor în rețeaua de distribuție a electricității.
Până când agenții economici și gospodăriile nu vor declara creșterea nivelului de consum și investițiile Enel nu vor fi finalizate, constănțenii și turiștii vor fi nevoiți să suporte avariile care apar în rețeaua de electricitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2545 secunde