Tu cureți baia corect?

217
Tu cureți baia corect? - cumcureticorectbaia-1497533768.jpg
În general, curățenia în baie ar trebui să se întâmple săptămânal. Această rutină trebuie să includă și igienizarea căzii sau a cabinei de duș. Însă există zone din baie unde murdăria și bacteriile se strâng mai repede și au nevoie de întreținere mai atentă, scrie unica.ro

Reguli generale de igienă în baie

În primul rând trebuie să răspunzi la întrebarea: "Cât de des îmi folosesc baia?". Dacă locuiești singură și petreci mai mult timp la serviciu și cu prietenii, în oraș, decât acasă, probabil nu va fi nevoie să freci faianța în fiecare săptămână. Un simplu șters de praf va fi suficient. Însă, dacă împarți un apartament sau o casă cu mai multe persoane, probabil baia ta va avea nevoie de atenție specială și de sesiuni mai frecvente de igienizare. Puteți face cu rândul, ca să fie mai ușor.

Lavoarele și oglinzile trebuie șterse de fiecare dată când se murdăresc

Chiuveta este locul unde te speli pe dinți, îți aranjezi părul și te machiezi. Supuse acestor ritualuri de mai multe ori pe zi, chiar și cele mai moderne și ușor de curățat lavoare trebuie curățate mai des. Ia o bucățică de hârtie igienică și îndepărtează părul din chiuvetă după fiecare pieptănat. Nu arunca mizeria în toaletă, pentru că riști să o înfunzi în timp. Iar dacă observi pete de pastă de dinți pe oglindă, le poți îndepărta cu ajutorul unei cârpe uscate. Cât despre urmele de machiaj din chiuvetă, acestea pot fi îndepărtate cu ajutorul unei paste de curățat. Lavoarul va fi ca nou în numai câteva minute.

Vasul de toaletă trebuie curățat de două ori pe săptămână. Cel puțin

Este una dintre cele mai pline de bacterii zone din casa ta, așa că, ideal, toaleta ar trebui să fie curățată de cel puțin două ori pe săptămână. Este demonstrat științific deja că germenii de aici se împrăștie în toată baia în momentul în care tragi apa. Dacă nu se murdărește considerabil, șterge măcar capacul de toaletă și exteriorul vasului. Poți folosi un spray special pentru aceste suprafețe, care este și dezinfectant.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ce spune casa ta despre tine?
Vineri, 16 Iunie 2017
Stire din Diverse : Ixora. Eleganță  cu parfum
Pagina a fost generata in 4.1465 secunde