Turcii au sărbătorit 20 de ani de la înființarea organizației care îi reprezintă în Parlamentul României

290
Turcii au sărbătorit 20 de ani de la înființarea organizației care îi reprezintă în Parlamentul României - 5b06ed9511bf2bb853ea8600afae966e.jpg
Au trecut 20 de ani de când comunitatea turcă din România s-a constituit într-o organizație care astăzi reprezintă această etnie atât la nivel de parlament, cât și la nivelul administrațiilor locale și județene. Două decenii de activități, eforturi, împliniri, toate derulate în scopul promovării tradițiilor și religiei, sub sigla Uniunii Democrate Turce din România, condusă astăzi de președintele Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim și reprezentată în Parlamentul României de deputatul Iusein Ibram.
Acest moment aniversar a fost marcat sâmbătă, 18 decembrie, la Terasa Colonadelor, ocazie cu care au fost omagiate personalitățile comunității care și-au adus contribuția la promovarea valorilor cultuale și spirituale ale etniei. Printre ei, membrii fondatori ai uniunii, foști președinți și secretari generali, ex-deputați, dar și actuali lideri ai organizației. Nu au fost uitați nici colaboratorii comunității, toți cei care, în calitate de reprezentanți ai instituțiilor statului, și-au dat concursul în același scop al promovării culturale și spirituale a etnicilor turci. Cu acest prilej a fost lansată și broșura "UDTR - 20 de ani de activitate", autori fiind Melek Osman, Nilgün Panaitescu și Minever Omer, lucrare care sub deviza "Unitate, Devotament, Temeinicie, Răspundere" radiografiază cei 20 de ani scurși de la înființarea uniunii, dar și implicarea etnicilor turci în viața culturală, socială și politică a țării.
Cele trei realizatoare ale lucrării au surprins aspectele cele mai importante din parcursul celor 20 de ani - de la constituirea organizației, la structura acesteia, activitatea publicistică, lucrările editate de UDTR, o colecție de fotografii de la cele mai importante evenimente ale comunității turce. Și cum presa a avut și ea un rol important în reflectarea evenimentelor organizate de comunitatea turcă, pagina "Interetnica" este și ea prezentă în paginile broșurii.
Printre cei care le-au fost alături etni-cilor turci la ceas aniversar, s-au numărat Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, subsecre-tarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice Sali Negiat, muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, precum și președintele UDTTMR, Varol Amet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 20 Decembrie 2010
Stire din Diverse : Un englez la Detroit VIDEO
Pagina a fost generata in 1.8101 secunde