Turiștii, nemulțumiți de coșurile de gunoi mereu pline

186
Campania "Litoral Curat 2009", organizată de ONG "Mare Nostrum", alături de Direcția Apelor Dobrogea - Litoral și alți sponsori a ajuns în a treia săptămână de monitorizare a plajelor. "În cele nouă zile de campanie, trei pe săptămână, voluntarii Mare Nostrum au monitorizat plajele din Năvodari, Mamaia, Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud și Costinești, unde, prin distribuirea de vederi personalizate, autocolante și fluturași, au informat peste 1.000 de turiști despre modul în care pot colecta selectiv și pot recicla deșeurile de pe plajă", ne-a informat Ramona Crângașu, responsabil PR ONG Mare Nostrum.
Proiectul "Litoral Curat 2009" se bucură de receptivitate din partea turiștilor, care au apreciat campania ca fiind una binevenită și utilă. "În comparație cu anii anteriori, turiștii sunt mult mai receptivi atunci când vine vorba de informare: vor să intre în posesia materialelor distribuite de voluntarii Mare Nostrum și vor să știe despre ce campanii este vorba. Din acest punct de vedere, considerăm că am reușit să atingem unul dintre obiectivele propuse inițial, și anume receptivitatea turiștilor, care au învățat că trebuie să «Dea la coș!» (n.r. sloganul campaniei)", a declarat Andreea Ionașcu, coordonatorul proiectului din partea ONG Mare Nostrum.
Potrivit chestionarelor aplicate de voluntarii Mare Nostrum, observațiile turiștilor din cele trei săptămâni de campanie "Litoral Curat 2009" sunt legate strict de informarea corectă și de necesitatea ridicării gunoaielor de pe plajă la intervale mai mici de timp, pentru ca modulele de colectare selectivă să nu fie supraîncărcate.
Potrivit Ramonei Crângașu, datele din teren indică faptul că aproximativ 80% din cele 490 de module de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor pe plajele de pe litoralul românesc în primele trei ediții sunt încă funcționale.
Proiectul implică activ și operatorii de plajă, care sunt stimulați să intre în competiția "Plaja mea e mai curată!", acțiune în urma căreia porțiunile de plajă cele mai curate și atractive din punctul de vedere al facilităților vor fi "recompensate" prin steluțe. Primele steluțe vor fi acordate la începutul săptămânii viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Iulie 2009
Stire din Diverse : blitz
Pagina a fost generata in 1.6418 secunde