Pe plaja din stațiunea Mamaia, Cupa Cleopatra, ediția a treia

Concurs Turiștii și-au adus aminte de jocul de oină

285
Turiștii și-au adus aminte de jocul de oină - deb92691366508c06a14421edad98731.jpg

Articole de la același autor

Cei mai în vârstă dintre turiștii aflați, week-end-ul trecut, pe plaja din dreptul Hotelului Malibu din Mamaia, și-au adus aminte de sportul tinereților: oina. Dar, chiar și cei care nu cunoșteau regulile acestei discipline sportive s-au oprit din drum, pentru a urmări spectacolul pe nisip.

Cea de-a treia ediție a Cupei Cleopatra la oină s-a desfășurat, ieri, pe plaja din dreptul hotelului Malibu din stațiunea Mamaia, la start înscriindu-se șase formații de juniori: Luceafărul Râmnicelu, CSM Râmnicu Sărat (ambele din jud. Buzău), Victoria Surdila Greci (jud. Brăila), Biruința Gherăiești (jud. Neamț), Speranța Tătaru (jud. Brăila) și Cleopatra Mamaia.
Organizatorii au decis ca turneul să se dispute cu trei echipe calificate în play-off, după ce, prin tragere la sorți, au avut loc meciuri eliminatorii. Astfel, în faza preliminară, au fost consemnate rezultatele: Cleopatra - Luceafărul 2-18, Biruința - Victoria 10-6, CSM Rm. Sărat - Speranța 10-0. În play-off, Biruința a învins categoric, 14-4 cu CSM Rm. Sărat și 14-7 cu Luceafărul, cucerind trofeul pus în joc, în timp ce jucătorii de la CSM s-au mulțumit cu locul secund, după 10-5 cu Luceafărul.
Clasament final: 1. Biruința (6 puncte), 2. CSM Rm. Sărat (4 p), 3. Luceafărul (2 p).
Premierea a fost efectuată de președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, și secretarul general Eveline Lisenco.
v v v
"Oina a fost numită doina sportului românesc. Elevii și tinerii practică sportul național din plăcere, devotament și patriotism. Jocul de oină este exemplificarea istoriei româ-nilor pe aceste meleaguri din toate timpurile. În niciun sport din lume, nu se luptă un sportiv cu alți 11 adversari, așa cum este în oină. Cei care practică oina trebuie să aibă curaj, forță, îndemânare și, în special, gândire logică și rapidă. Oina pe plajă este o demonstrație vie că sportul național este la el acasă și este practicat cu plăcere", a declarat profesorul Ion Enache, delegat CSM Rm. Sărat.
v v v
În vârstă de 16 ani, jucătorul Liviu Florentin Popa, legitimat la Speranța, a venit special pe litoral pentru a participa la Cupa Cleopatra.
"Locuiesc în Madrid, acum sunt în vacanță și am vrut să joc oină alături de echipa mea. Îmi place să joc oină pe plajă, pentru că este ceva nou. Voi duce în Spania fotografii, să le arăt prietenilor mei de acolo că avem un sport național foarte frumos", a spus sportivul.
v v v
"Clubul nostru este mereu alături de activitățile sportive, pentru că își dorește atragerea copiilor și tinerilor către sport. Cupa Cleopatra este o dovadă că patronul Vasile Chirondojan menține tradiția la Constanța, fiind la a treia ediție ca organizare. Clubul nostru a susținut înființarea și a unei echipe de oină, pentru că vrea să fie alături de sportul național al românilor", a spus Cristian Rădulescu, directorul sportiv al CS Cleopatra.
v v v
"Jocul pe plajă este o noutate, dar băieții mei s-au acomodat rapid. Pe nisip, este mai mare solicitarea fizică, dar, cu o pregătire corespunzătoare, putem ajunge departe", a spus antrenorul Speranței, prof. Marian Crăciun.
v v v
Iată și rezultatele înregistrate în Campionatul Național de oină pentru juniori I: Luceafărul - Spicul 8-2, CSM - Biruința 16-4, CS Crasna - Surdila Greci 8-13, Spicul - Surdila 2-19, Biruința - Crasna 15-7, Luceafărul - CSM 6-6, CSM - Spicul 15-4, Crasna - Luceafărul 6-10, Surdila - Biruința 3-17, Spicul - Biruința 1-19, Luceafărul - Surdila 9-0, CSM - Crasna 20-3, Crasna - Spicul 13-1, Surdila - CSM 17-7, Biruința - Luceafărul 14-4.
Pentru desemnarea campioanei, s-a luat în considerare meciul direct dintre primele două clasate, câștig de cauză având CSM.
Clasament final: 1. CSM Rm. Sărat (13 punc-te), 2. Biruința (13 p), 3. Luceafărul (12 p), 4. Sur-dila Greci (10 p), 5. Crasna (7 p), 6. Spicul (5 p).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 August 2009
Stire din Diverse : StarCraft 2 a fost amânat
Luni, 10 August 2009
Stire din Diverse : Windows 8 vine în 2012
Pagina a fost generata in 1.9461 secunde