Concurs "Uniune" pentru jurnaliștii din lumea turcică

334

Articole de la același autor

Odată cu cea de-a treia ediție a Simpozionului ziariștilor din lumea turcică, la Yalova, în Turcia, s-au pus și bazele "Uniunii ziariștilor turci din întreaga lume". Potrivit rezoluției adoptate de participanți la finalul simpozionului, în termen de șase luni, uniunea va dobândi statut oficial, tot în această perioadă demarând și acțiunea de înregistrare a membrilor. Se pot înscrie în uniune jurnaliști din spațiul turcic, cu precădere cei care sunt membri ai comunităților de turci din diferite țări.
Așa cum s-a decis la simpozionul de la Yalova, uniunea va avea un site propriu care va înlesni comunicarea atât între reprezentanții media din spațiul turcic, dar și între comunitățile de turci din întreaga lume.
Pe termen lung, membrii fondatori ai uniunii au propus ca, în măsura constituirii filialelor la nivelul fiecărei țări în care se regăsesc comunități de turci, să se editeze și câte o publicație proprie.
Cea de-a treia ediție a Simpozionului ziariștilor din lumea turcică de la Yalova a avut loc, în iulie, în cadrul Festivalului lumii turcice, manifestare organizată de YAFEM (Centrul de Cultivare și Promovare a Folclorului Turcesc din Yalova) și ajunsă, anul acesta, la a XII-a ediție. La simpozion au participat aproximativ 30 de jurnaliști atât din Turcia, dar și din Grecia, Ciprul de Nord, Bulgaria, Azerbaidjan, Macedonia, Kosovo, Ciuvașia, Irak, România care au supus dezbaterii problemele de comunicare din țările de proveniență. De departe, și la această ediție România a rămas exemplul fericit oferit celorlalți participanți în ceea ce privește libertatea de exprimare a comunităților etnice în mass-media din țara noastră. De asemenea, s-a subliniat importanța susținerii comunităților etnice de către statul român atât din punct de vedere financiar, dar și cultural și comunicațional.
Pentru prima dată, la simpozionul de la Yalova, participanții au lucrat pe ateliere pentru a acoperi cât mai multe teme. S-au constituit trei ateliere de lucru, unul dintre ele abordând comunicarea și implicarea în promovarea culturii turcice la nivel național și internațional a TRT, dezvoltarea relațiilor între statele vorbitoare de limba turcă, implicarea presei asupra dezvoltării culturale a comunităților turce din întreaga lume și constituirea, totodată, a Uniunii ziariștilor turci din întreaga lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 August 2009
Stire din Diverse : StarCraft 2 a fost amânat
Luni, 10 August 2009
Stire din Diverse : Windows 8 vine în 2012
Pagina a fost generata in 1.7543 secunde