Urticaria - boala sărbătorilor

405

Articole de la același autor

Sărbătorile pascale au avut urmări neplăcute asupra sănătății, și în special a sănătății celor mici. Potrivit dr. Gheorghe Nicola, medic-șef Clinica de Dermato-Venerologie, în ultimele zile au ajuns la spital numeroși copilași cu simptome ale urticariei acute alimentare. "Afecțiune frecvent întâlnită pe toată perioada anului, dar mai ales de sărbători, urticaria acută apare după consumul unor alimente cu potențial alergen ridicat. Pe primul loc, printre alimentele alergene, este ciocolata și, de altfel, toate produsele care conțin cacao", a atras atenția medicul.
Alte alimente care determină apariția urticariei sunt ouăle, maioneza, cremele de prăjituri și mezelurile. De asemenea, dăunătoare sunt și peștele, icrele, untul, laptele gras, smântâna, maioneza și frișca, iar dintre fructe, căpșunele, kiwi și portocalele. "Prima recomandare în cazul urticariei este întreruperea alimentației cu produsele cu potențial alergen", a afirmat specialistul.
De aceea, pentru începutul săptămânii viitoare, când, în tradiția română, este celebrat Paștele Morților, medicul sfătuiește la cumpătare și ținerea copiilor departe de produsele alergene, mai ales dacă se îmbolnăvesc ușor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Gălbenelele - bune pentru arsuri
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Ecler de ciocolată
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Cum să ținem microbii departe de copii
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Miss Fashion TV Constanța
Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Diverse : "ÎNTÂI… MAI TOVĂRĂȘEȘTE"
Pagina a fost generata in 3.087 secunde