Concurs Vara, sezon "test" pentru verificarea dependenței de internet. Chiar și sexuale

336
Vara, sezon
Multe dintre relațiile legate pe internet, prin intermediul rețelelor sociale sau aplicațiii de mesagerie, tind să ajungă vara la un apogeu... virtual. Principalele două motive; femeile devin mai dezinhibate și dependența de computer a subiecților.

Dacă petrecerile amicilor, excursiile sau o simplă plimbare sunt refuzate pentru a rămâne în fața computerului, da, avem de ce să ne îngrijorăm. Mai mult, dacă suntem în sezonul cald.

O explică pe de o parte Federico Tonioni, directorul Centrului pentru Psihopatologii Web din cadrul Spitalului Policlinic "Gemelli" din Roma, citat de libero.it. "În timpul verii cresc bolnavii de «sex virtual» cu circa 20%. O incidență mai mare o au asupra persoanelor trecute de 30 de ani, dependente de pornografia de pe web".

Femeile, mai mult curaj

Pe de o altă parte, sociologii Diane Kholos Wysocki și Cheryl D. Childers, de la Universitatea din Nebraska e și respectiv de la Washburn University: "Femeile sunt mult mai atrase decât bărbații de ideea de a trimite fotografii erotice cu ele decât bărbații".

Afirmația vine după analizarea rezultatelor a peste 5.000 de chestionare completate de utilizatorii unei rețele sociale pentru cei care "înșeală" realitatea sau partenerul cu lumea virtuală. Așa cum afirmă și autoarele, studiul poate fi considerat reprezentativ doar pentru cei care frecventează astfel de rețele sociale și nu pentru întreaga populație. Citește mai departe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6656 secunde