Verde smarald: culoarea anului 2013

202
Verde smarald: culoarea anului 2013 - culoarea-1369138290.jpg
Nuanța Emerald - verde smarald a fost aleasă culoarea anului 2013.

"Cu toate fațetele și strălucirea sa, verdele smarald exercită o fas-cinație deosebită asupra oamenilor din negura timpurilor. Dintr-un punct de vedere simbolic, el evocă claritatea, reînnoirea și reîntinerirea, elemente vitale într-o lume foarte complexă", a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

Începând cu 2000, compania Pantone dezvăluie, an de an, nuanța sau culoarea care va fi "favorizată" în următoarele 12 luni în industria modei, industria obiectelor decorative și cea a produselor cosmetice. În anul 2012, culoarea desemnată "câștigătoare" a fost Tangerine Tango, o nuanță foarte intensă și energică.

Tendințele cromatice globale sunt stabilite în funcție de anumite evenimente sociale, economice și curente culturale. 2013 se vrea a fi anul în care ne vom calma spiritele, iar culoarea verde smarald inspiră armonie și liniște.

Această culoare este și una dintre cele mai abundente din natură și încă din antichitate a fost asociată cu ideea de prosperitate, lux și frumusețe.

Verdele smarald s-a regăsit, încă de la începutul anului în creațiile marilor designeri precum Gucci, Miu Miu sau Lanvin. De aceea, ne va fi foarte greu să o ocolim.

(sursa: www.cosmopolitan.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3611 secunde