Video VIDEO / Povestea tristă a epavei de la Costinești care dispare bucată cu bucată

1098
1
VIDEO / Povestea tristă a epavei de la Costinești care dispare bucată cu bucată - imgcostinestistefanschlautmann-1312704758.jpg
"Nu puteți voi să scufundați câte nave putem noi construi", a fost deviza șantierelor navale de pe ambele maluri ale Atlanticului de nord în al Doilea Război Mondial. Și, într-adevăr, au reușit. Una dintre supraviețuitoarele conflagrației a eșuat, în toamna lui 1968, la Costinești.
Vizibilitatea era proastă, așa că, la auzul zgomotelor metalice venite dinspre mare, localnicii și-au spus că "au debarcat rușii". (Vă aduceți aminte că era anul în care Nicolae Ceaușescu s-a dezis de Moscova, condamnând invadarea Cehoslovaciei. Tensiunile erau mari…).

Nu erau rușii, era Evanghelia la capătul ultimei sale curse. Devenită, în timp, simbolul informal al Costineștiului, multe povești de dragoste au avut-o ca reper. După Revoluție, încet-încet, a început dezmembrarea ei de către hoții de fier vechi. Procesul a căpătat o asemenea amploare, încât din Evanghelia nu a mai rămas mare lucru. Români, pregătiți-vă să vă luați adio de la epavă!


Sursa: Realitatea.net.



Comentează știrea

DLbQnzczJwj
4 septembrie 2011
BWXhFCELUawH

I really cldoun't ask for more from this article.

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 August 2011
Stire din Diverse : Supă-cremă de ardei
Pagina a fost generata in 2.7197 secunde