Concurs Volvo V40, cea mai sigură mașină din lume

445
Volvo V40, cea mai sigură mașină  din lume - volvo-1358685736.jpg
Suedezii de la Volvo prezintă la Salonul Auto de la Detroit modelul V40, considerată cea mai sigură mașină din lume, care i-a impresionat pe americani, potrivit capital.ro.


Americanii care vizitează zilele acestea Salonul Auto de la Detroit (14-27 ianuarie) au rămas impresionați de modelul V40 al suedezilor de la Volvo și de sistemele de siguranță ale acestuia.

Volvo V40 este dotat cu sisteme de siguranță active cum ar fi: frâna automată, detectarea pietonilor - pentru a proteja pietonii, Lane Keeping - care ajută șoferul să rămână pe banda sa și BLIS, care ajută conducătorul auto să detecteze autove-hiculele aflate în "unghiul mort" din spate.

La categoria protecție a pietonilor V40 Volvo stabilește, de asemenea, un nou record. Un factor important, inovator și unic este airbag-ul pietonilor.

Senzorii din fața mașinii detectează orice contact cu un pieton. O încărcătură pirotehnică eliberează balamalele capotei și ridică capota cu ajutorul unui airbag.

Efectul pernei airbag combinat cu creșterea distanței față de componentele dure din compartimentul motorului ajută la protecția capului pietonului în orice impact.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Ianuarie 2013
Stire din Diverse : Poze cu noul  BMW X5
Pagina a fost generata in 1.6239 secunde