Cum să-ți conservi mașina pentru o lungă perioadă de timp

1240
Cum să-ți conservi mașina pentru o lungă perioadă de timp - masinacoservare-1357665670.jpg
Dacă plecați într-o vacanță mai lungă sau aveți deja o altă mașină, decât cea proprie, cu care puteți circula, cel mai benefic mod în care vă puteți păstra mașina este de a o conserva. Pentru multe persoane, acest lucru înseamnă să o bagi în garaj, să-i scoți bateria și…cam atat. Greșit! 

Înainte de a pleca, spală mașina bine, și pe dinafară, dar și pe dinăuntru. Ai mare grijă să fi eliminat toate frunzele, rășinile de copac și alte reziduuri. Dacă dorești să speli și mochetele din interior, fă-o cu mare grijă și cu ceva timp înainte să pleci, pentru ca acestea să aibă timp să se usuce bine. Astfel, vei preîntâmpina apariția mucegaiului. 

Ar trebui, de asemenea, să bagi un ciorap în țeava de eșapament, astfel încât animalele mici să nu găsească un loc numai bun pentru un cuib. 

Ai mare grijă să arunci toate ambalajele, cutiile de suc, mucuri de țigară sau orice alte gunoaie care s-au adunat în mașină. Astfel scapi de mirosurile neplăcute care se depozitează în mașină, dar preîntâmpini și apariția șoarecilor. Dacă totuși crezi că ai probleme cu rozătoarele, soluția ideală ar fi să cumperi niște curse pentru șoareci. Atenție, însă, acestea pot fi folosite doar pentru exteriorul mașinii. Pentru interior, soluția cea mai comodă este…naftalina! 

Este bine să bagi presiunea cea mai mare în cauciucuri, înainte de conservare, deoarece anvelopele pot pierde presiune în timp, inclusiv din cauza variațiilor de temperatură. Asigură-te că toate cele patru roți au presiunea corectă. Dacă știi că unul dintre cauciucuri are o problemă, rezolv-o, pentru că altfel se va dezumfla complet în timp, iar mașina se va sprijini dezechilibrat pe acea jantă. 

Nu cupla frâna de mână dacă plănuiești să ții mașina nemișcată pentru mai mult timp, deoarece poate îngheța în timp și poate deveni dificil să o repui în funcțiune. Pentru siguranță, poți folosi lemn pentru imobilizarea roților. 

Bateria ar trebui, de asemenea, scoasă și depozitată separat. Păstrarea bateriei încărcate, pe lângă faptul că îi prelungește viața, îți dă posibilitatea să pornești mașina oricând dorești. 

Mare grijă la repornirea mașinii, ca nu cumva să fi uitat lucrurile pe care le-ai pus în plus. Scoate ciorapul din țeava de eșapament, aerisește bine mașina dacă ai pus naftalină în interior și scoate toate protecțiile pe care știi că le-ai mai aplicat. Pune bateria și pornește motorul. 

Odată ce ai pornit motorul și totul este în regulă, așteaptă până când acesta se încălzește și elimină orice condens. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Noul roadster BMW Z4 model 2013
Pagina a fost generata in 0.3505 secunde