Vrei să faci sport? Iată cum să eviți accidentările

536
Vrei să faci sport?  Iată cum să eviți accidentările - fitness-1358351289.jpg
Este excelent dacă ești o mare amatoare de sport. Însă trebuie să ai grijă, fiindcă exercițiile pot fi periculoase în unele cazuri. Iată ce trebuie să faci ca să eviți accidentările de orice fel. 


Ascultă ce spun experții. Cea mai des întâlnită greșeală este aceea de a te apuca de sport fără a întreba în prealabil un expert. Este întotdeauna o idee bună să îți întrebi doctorul înainte de a începe orice fel de program de fitness.

Alege exercițiile potrivite. Majoritatea începătorilor nu știu destule despre corpul lor și nici nu știu ce exerciții lucrează mușchii potriviți. Selectarea exercițiilor corecte poate face o diferență enormă, atât în ceea ce privește confortul, cât și siguranța ta.

Stabilește-ți obiective realiste. În timp ce este adevărat că un program regulat de exerciții te poate ajuta să pierzi câteva kilograme, nu mai este la fel de adevărat că poți pierde centimetri doar în zona coapselor, de exemplu. Dacă scopul tău este să pierzi în greutate, amintește-ți că alimentația corectă și exercițiile adecvate merg mână în mână.

Cunoaște-ți limitele. Monitorizează-ți corpul. Dacă te doare, oprește-te. Va trebui să înveți diferența între durerea musculară și durerea de încheieturi.

Prea mult prea curând. Dacă vrei să faci totul din prima zi s-ar putea să ai surprize neplăcute. Fă-ți o intrare ușoară în programul de exerciții. Începi fără grabă, angajează un antrenor și nu uita: nu trebuie să faci totul din prima zi, ai o viață întreagă pentru a exersa.

Tehnica slabă. O problemă importantă a începătorilor este executarea incorectă a exercițiilor. Antrenorii sunt utili și pentru că îți arată cum să faci un exercițiu și apoi te urmăresc să vadă cum ai prins tehnica.

Lipsa încălzirii. O pregătire prealabilă îți dă posibilitatea de a exersa fără să te supui riscului accidentării. Este suficient pentru a te convinge. Extenuarea din cauza antrenamen-tului. Chiar dacă pare o idee nebunească, de multe ori unii oameni exersează mai mult decât le-ar permite organismul. Dacă simți că ai exagerat, ia o pauză de câteva zile și apoi reintră încet în rutina ta de antrenament.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8051 secunde