Vrei să te angajezi? Iată care sunt joburile care duc la depresie

316
1
Vrei să te angajezi? Iată care sunt joburile care duc la depresie - fondjob-1381837925.jpg

Articole recomandate

Este adevărat că există locuri de muncă mai predispuse la depresie

decât altele. Însă nu este mai puțin adevărat și faptul că acum intri în depresie când te uiți pe lista locurilor de muncă disponibile și realizezi că tot mai puține companii angajează. Iată câteva locuri de muncă în care angajații au șanse sporite să cadă în depresie de-a lungul unui an. Asta nu înseamnă că tu vei deveni trist peste noapte doar pentru că ești într-un mediu în care majoritatea colegilor tăi iau antidepresive.

Asistentele la domiciliu și cei care se ocupă de îngrijirea copiilor

Nu mai puțin de 11% dintre cei care activează în aceste domenii suferă de depresie. Este și normal având în vedere taskurile zilnice printre care se numără: hrănirea, îmbăierea, îngrijirea unor persoane incapabile să-și exprime recunoștință și aprecierea pentru că sunt prea tineri sau pentru că nu au fost obișnuiți să o facă. Este stresant să vezi oameni bolnavi care nu oferă deloc un feedback pozitiv.

Chelnerii

În perioada comunistă aceste meserii erau printre cele mai căutate în România. Însă acum lucrurile s-au schimbat: aceste job-uri sunt prost plătite, muncă este grea și, în plus, întâlnești o mulțime de oameni care îți spun ce să faci. Sunt locuri de muncă în care foarte puțini îți mulțumesc pentru serviciile prestate. În plus, unii dintre clienți pot fi nepoliticoși ceea ce duce la depresie. Iar când oamenii sunt triști cu greu găsesc energia de a se motiva.

Asistenții sociali

Nu este o mare surpriză că aceste job-uri se află în top. Faptul că acești oameni se confruntă zi de zi cu cazuri de copii abuzați, familii aflate pe marginea prăpastiei, din diferite motive, combinate cu birocrația din sistem - poate fi foarte solicitant și totodată stresant.

Pentru a face treaba ca la carte trebuie să muncești din greu și de multe ori să faci sacrificii. Iar la un loc de muncă unde ai de-a face numai cu persoane care au nevoie de ajutor este foarte greu să nu faci sacrificii.

Personalul medical

Aici intră doctorii, asistentele, terapeuții și alte profesii care atrag oamenii care oferă foarte multe, uitând de multe ori de ei înșiși. Personalul medical poate avea program prelungit, ore și zile nenumărate când viețile altor persoane sunt în mâinile lor. Iar asta înseamnă că stresul poate atinge cote astronomice. În fiecare zi se confruntă cu boli, traume, morți plus familiile pacienților. Se poate spune că spitalele sunt cele mai triste locuri de pe pământ.

Artiștii, scriitorii, animatorii

Aceste tipuri de job înseamnă salarii neregulate, ore de muncă nesigure și izolare. Oamenii de creație suferă adesea de deprimare. Este de ajuns să răsfoiești numai puțin ziarele și o să vezi că mulți dintre cei care activează în acest domeniu sunt depresivi.

Profesorii

Nu doar în România este penurie de profe-sori, un job foarte solicitant și prost remunerat. Mulți dintre cei din domeniu muncesc după ore și-și mai iau și acasă. În plus, au învățat să facă multe cu resurse puține. Și cum să nu intre în depresie când trebuie să fie atenți la nenumărate aspecte: la relația cu elevii, la relația cu părinții acestora, la încercarea de a se ridica la standardele impuse de școală etc.

Muncitorii care asigură mentenanță

Cum te-ai simți dacă ești chemat numai dacă ceva merge prost? Este exact situația în care se află cei care asigură mentenanța. Au de asemenea program prelungit și frecvente schimburi de noapte. Sunt destul de prost plătiți în raport cu munca dură pe care o prestează.

Vânzătorii

Sunt multe motive pentru care oamenii din vânzări cad în depresie. Mulți dintre ei lucrează pe bază de comision ceea ce înseamnă că nu vor ști niciodată cât vor câștiga luna următoare, sunt nevoiți să călătorească mult și să stea departe de prieteni și familie. Dacă sunt independenți, beneficiile vor fi de asemenea limitate.

(sursa:www.sfatulparintilor.ro)

Comentează știrea

honda cbr 600 f2 fairings
2 iunie 2014
honda cbr 600 f2 fairings

The front blinkers are integrated into an aerodynamic fairing which not only reduces drag, but the fairing keeps the heat off the rider's legs. Recesses on the 19 litre fuel tank provide a tucked in riding position and combined with the upright handlebars and a broad urethane seat makes the Kawasaki Ninja 1000 a comfortable machine to ride long distances. honda cbr 600 f2 fairings http://hondacbrfairingkit.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Reguli esențiale în întocmirea unui CV
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce compromisuri fac femeile pentru carieră
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Dușmanii din umbră ai oricărui job
Pagina a fost generata in 3.0517 secunde