Vreți să vedeți peștișorii de la Acvariu? Care este programul de vizitare

299

Articole de la același autor

Acvariul din Constanța este o alternativă de petrecere a timpului, atunci când sunteți la mare sau chiar dacă locuiți aici. Acesta este amplasat pe malul mării, chiar în fața impunătorului Cazinou constănțean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanța a fost pentru o lungă perioadă de timp prima și singura instituție publică de acest gen din țara noastră.

Clădirea, care găzduiește la acest moment Acvariul, a fost construită undeva la începutul secolului XX, ca anexă a Cazinoului, și a funcționat ca restaurant până la reamenajarea ei pentru destinația actuală.

Pentru cei interesați, programul de vizitare este zilnic, între orele 9.00-20.00, iar prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți, cinci lei pentru studenți și elevi. Copiii cu vârsta sub șapte ani au gratuitate.

Potrivit reprezentanților Complexului de Științe ale Naturii, spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin.

De-a lungul timpului, Acvariul din Constanța a adunat peste o sută de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici. Extrem de atrăgători sunt sturionii, relicte ponto-caspice, valoroși pentru carnea și icrele lor, care se găsesc în cadrul secției marine. La rândul său, secția dulcicolă prezintă specii de pești și nevertebrate de apă dulce, care populează bălțile și lacurile litoralului românesc, dar și apele Deltei Dunării: crap, caras, roșioară, somn. Cea mai atrăgătoare rămâne, însă, tot secția de pești exotici, care este o adevărată încântare pentru vizitatorii Acvariului. În bazinele sale, oamenii pot observa varietăți de pești care aparțin diferitelor ecosisteme dulcicole și marine din zone tropicale și subtropicale, de pe toate cele trei continente: America, Africa și Asia.

Aici, vă vor atrage atenția varietăți de pește Piranha, peștele cuțit, peștele înger, pisica de Amazon, diferite specii de murena, peștele leu și multe alte tipuri de pești cu un colorit variat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3359 secunde