Virusurile hepatitice pot fi scăzute prin testare

144
Virusurile hepatitice pot fi scăzute prin testare - virusuri-1533734667.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Fundației "Baylor Marea Neagră" susțin că pentru a scădea incidența cazurilor de infecție cu virusuri hepatitice B și C sunt prioritare testarea și diseminarea de informații legate de riscuri. În primul rând, au precizat aceștia, este necesară testarea cel puțin o dată în viață. 


"Cel mai bine este să verificăm, deoarece riscurile de expunere includ obiceiurile noastre zilnice, împrumutul de obiecte de îngrijire, accesul la diferite servicii de cosmetică, sau de tatuaje, de frizerie - coafură, unde riscul de a intra in contact cu obiecte care nu au fost corect sterilizate sau care nu sunt de unică folosință rămâne", au explicat aceștia. 


Sub această denumire de virusuri hepatitice sunt grupate acele virusuri care deși aparțin unor familii distincte, cu caracteristici diferite, au în comun tropismul principal pentru hepatocite. Ca urmare, toate aceste virusuri determină hepatite cu manifestări clinice variabile: infecții asimptomatice- simptome clinice acute: fatigabilitate, grețuri, vărsături, febră, icter- forme clinice anicterice cu simptomatologie atipică (pseudo-gripală, pseudo-reumatismală, manifestări cutanate eruptive)- hepatopatii cronice (simptomatice sau asimptomatice). După simptomatologia clinică, diferitele tipuri de agenți infectanți nu pot fi diferențiați. Până în prezent au fost identificate și caracterizate șapte virusuri hepatitice desemnate cu literele A-G, însă se pare că lista agenților încadrabili în acest grup generic rămâne deschisă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8536 secunde