Windsurf, "nebunia" cu vele

352
Windsurf,
Windsurfing-ul face parte din marea familie a sporturilor cu vele, concursuri de profil fiind organizate frecvent la Mamaia. Alături de catamaran, windsurf-ul este o ambarcațiune supravelată - forța acumulată în velă este mult mai mare decât forța de frecare cu apa.
Windsurf-ul poate fi practicat atunci când viteza vântului este mai mare de 18 km / h. Cu o velă mare și placă pe măsură, se poate plana la această viteză, dar atenție la spate, ridicatul velei poate fi periculos. Fiecare poate alege din acest sport partea care i se potrivește. Unii aleg confortul unei navigări pe o vreme însorită, alături de prieteni, alții ies când bate vântul, indiferent de vreme.
Despre echipament, pot fi spuse multe. La început, totul pare foarte greu, deoarece este un sport ce implică forță și echilibru, răbdare și perseverență. Cu timpul, echipamentul devine foarte important, nu atât calitatea sau anul de fabricație, cât alegerea echipamentului perfect pentru condițiile respective (valuri sau apă plată, forța și constanța vântului).
La un windsurfer avansat, fiecare adiere de vânt contează. Din acest motiv, vela trebuie să fie rigidă. Catargul este cel care dă viață velei. Criteriul principal este carbonul. Cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2133 secunde