1 miliard de euro s-au topit din rezervele BNR în iulie

166
1
1 miliard de euro s-au topit din rezervele BNR în iulie - bnr-1438621842.jpg
Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au scăzut cu aproape 1 miliard de euro în luna iulie, de la 30,11 miliarde de euro în iunie la 29,15 miliarde de euro, ca urmare a plăților în contul unei emisiuni de obligațiuni a Ministerului Finanțelor Publice. Deși o fluctuație de această amploare este ieșită din comun, relevanța ei este strict contabilă, fiind vorba de un efect temporar.



În cursul lunii iulie au avut loc următoarele operațiuni, potrivit unui comunicat BNR:

- intrări de 763 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele;

- ieșiri de 1.722 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

"La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional pentru care Banca Națională a României a plătit circa 243 milioane echivalent euro precum și rambursarea emisiunii de obligațiuni denominată în euro a Ministerului Finanțelor Publice scadentă pe data de 29 iulie 2015, în suma de 925,7 milioane euro, capital și dobândă", se mai arată în comunicatul BNR.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3.286 milioane euro, potrivit Digi24.ro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2015 au fost de 32.438 milioane euro, față de 33.622 milioane euro la 30 iunie 2015.

BNR menționează că plățile efectuate în perioada ianuarie – iulie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, au totalizat 6.437 milioane euro iar cele scadente până la finele anului însumează aproximativ 1.126 milioane euro.


Comentează știrea

adi
4 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3439 secunde