12 modalități prin care să pui bani deoparte chiar dacă ai un buget mai mic

621
12 modalități prin care să pui bani deoparte chiar dacă ai un buget mai mic - 111-1643723658.jpg

Articole recomandate

Atunci când bugetul tau lunar nu este unul foarte mare, ai tendința să amâni economisirea, pentru că ți se pare imposibil să faci asta, nu-i așa?

Cu toate astea, există totuși foarte mulți oameni care economisesc, deși au o valoare a bugetului asemenatoare cu a ta sau chiar mai mică.

Vrei să știi cum reușesc?

Iată ce sa faci și tu pentru a pune bani deoparte chiar dacă nu ai venituri foarte mari.

1.Nu merge la cumpărături atunci când ți-e foame

A merge la cumpărături cu stomacul plin nu este un mit ci este chiar o realitate care te împiedică să economisești, te face să cheltui compulsiv și să duci banii în direcții care nu îți sunt în mod real folositoare.

Asigură-te că nu vei face cumpărături decât după ce ai luat masa deja.



2.Alege dinainte magazinul pentru cumpărături
Un alt lucru pe care îl poți face este să alegi cu grija locul de unde îți faci cumpărăturile. Unele magazin practica adaosuri mult mai mari pentru aceleași produse. Iar banii pe care îi dai în plus, ar fi putut merge către economiile tale.

3.Nu îți face stocuri

Cumpără doar ceea ce îți este necesar și nu îți face stocuri inutile. De cele mai multe ori, ceea ce cumperi în plus astăzi s-ar putea sa nu îți mai folosească mâine și să fi nevoit să arunci la gunoi. Acest lucru te va face sa pierzi banii și să îți fie imposibil sa mai ai ceva de pus deoparte.

4.Redu cheltuielile lunare
Aici nu ne referim la a trăi o viață de o calitate mai puțină decât o faci acum ci pur și simplu vezi unde merg banii tăi și cum poți face că sumele sa fie mai mici.

Spre exemplu, uită-te la abonamentul pentru telefon sau la asigurarea auto. Dacă ți se pare că dai prea mulți bani acolo și ai șanse de a renegocia abonamente mai mici, folosește te de acest avantaj.



5.Evită să plătești prea multe comisioane bancare


În cazul în care ai împrumutat bani de la bancă și ai o rată pentru mașină, pentru casă și ai și un card de cumpărături, cea mai bună variantă aici este sa discuți cu un broker de credite de la IMFS care să te îndrume spre o soluție pentru a avea o singură rată, cu o dobândă cat mai convenabilă.

A plăti dobânzi către mai multe bănci te poate face să pierzi bani destui de mulți, pe termen lung.



6.Vinde lucrurile pe care nu le mai folosești


De cele mai multe ori facem achiziții impulsive iar unele lucruri pur și simplu ne le-am folosit niciodată sau le-am folosit prea puțin. De la haine, la electrocasnice, echipamente fitness, mobilier sau obiecte decorative.

În aceste lucruri sunt blocați niște bani care pot aduce un aport la economiile tale.

Vinde ceea ce consideri că nu îți este de folos ție și poate fi folositor pentru o alta persoana care are nevoie, chiar dacă este la un preț mai mic.



7.Fii atent la nevoie și la dorința


Cu toții avem dorința de a face noi achiziții. De multe ori atunci când comparăm lucruri care nu ne sunt cu adevărat de folos, pot avea în spate o cauza ascunsă.

Idendetifică aceasta cauză și vezi ce poți face în locul unei cumpărături.

Pune-ti dorințele pe o lista și strânge bani pentru ele, înainte de a le cumpăra. O geanta nouă spre exemplu poate fi o dorință și nu neapărat o nevoie.



8.Fa-ti singura părul și unghiile


Dacă ai câteva skill-uri sau ai pe cineva în familie care se pricepe mai bine decât tine la asta, solicita ajutor.

De multe ori avem tendința de a cheltui bani pe astfel de servicii chiar dacă nu avem neapărat nevoie de ele. Nu zice nimeni sa nu te răsfeți din când în când, însă atunci când bugetul tău este restrâns și îți propui sa ai și economii, caută alternative prin care poți face asta.

9.Anulează abonamentele pe care nu le folosești

Un abonament de câteva zi zeci de lei pe lună, poate părea o cheltuială care nu te încurcă, nu-i așa? Dar de cate ori îl folosești? Are sens sa dai acei bani? Dacă aduni banii pe care îi dai pe abonamentele pe care nu le folosești sau le folosești prea puțin, ai sa vezi că ai avea un buget foarte bun la economiile tale.

10.Plătește-te pe tine, înainte de toate

Primul lucru atunci când ai primit venitul lunar, redirectioneaza-l către tine.

Cel puțin 10% din ceea ce primești trebuie sa plece către economiile și dorințele tale viitoare. Așa cum împărți banii pt cheltuieli lunare sau rate, pune-te și pe tine la socoteală.

11. Urmărește-ne cheltuielile

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este sa nu cheltui fără sa ai o evidență.

În acest fel nu devii conștient unde merg banii tăi, ce buget ai alocat unei situații și vei avea impresia că banii tai sunt insuficienți. Pune totul pe o lista, creează un buget și tine-te de el cat de multi poți.

12. Creează-ți un obicei din a economisi

Fiecare ban contează. Deși pare un pas mic, în timp acesta îți va aduce o sumă pe care nu te-ai fi gândit că o poți aduna, din veniturile actuale.

Implementează un nou obicei, chiar dacă începi cu sume foarte mici.

Pe măsură ce te obișnuiești cu asta, vei face o prioritate de a pune bani deoparte și pentru sume mai mari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4433 secunde