15,3 milioane euro pentru proiecte româno-sârbe

274
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în parteneriat cu Biroul de Integrare Europeană din cadrul Guvernului Republicii Serbia, a lansat al doilea apel pentru propuneri de proiecte ce vor fi finanțate din Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA) în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.


Termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 27 iunie 2011. Suma alocată acestui apel de propuneri de proiecte este de 15,3 milioane euro fonduri europene.


Potențialii beneficiari (autorități publice, organizații/entități non-profit, organizații non-guvernamentale (asociații sau fundații), operatori din sectorul public) pot solicita finanțare pentru: dezvoltare economică și socială, mediu și pregătire pentru situații de urgență (apel tematic pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării) și promovarea schimburilor între comunități. Aplicanții trebuie să îndeplinească criteriile stabilite prin Ghidurile solicitantului și să demonstreaze un angajament clar față de conceptul de cooperare transfrontalieră.

Sumele acordate proiectelor se situează între minimum 30.000 euro și maximum 2.000.000 euro, contribuția Uniunii Europene fiind de maximum 85% din cheltuielile eligibile. Sumele corespunzătoare co-finanțării, în proporție de 15%, pentru beneficiarii români, vor proveni din bugetul de stat al României în proporție de 13% și din contribuția proprie a beneficiarilor în proporție de 2%. Partenerii lideri de proiect, români sau sârbi, pot primi plăți în avans din fondurile IPA în proporție de maximum 15% din valoarea contractului de finanțare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4624 secunde