Depuneți proiecte!

150 milioane de euro pentru modernizarea exploatațiilor agricole

3384
150 milioane de euro pentru modernizarea exploatațiilor agricole - 150milioanemodernizare-1400686065.jpg

Articole de la același autor

A fost deschisă prima sesiune de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatațiilor agricole prin măsura 121 a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020. Sesiunea durează până pe data de 18 iulie 2014.

Fondurile disponibile sunt de 150 milioane de euro. Din această sumă, 35 milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie (din totalul sumei, un procent de 50% este alocat fermelor vegetale și 50% fermelor zootehnice). Alte 15 milioane euro sunt alocate integral pentru îndeplinirea standardelor în sectorul zootehnic.

Pentru exploatațiile agricole este disponibilă o alocare de 100 milioane euro (din totalul sumei, un procent de 50% este alocat fermelor vegetale și 50% pentru fermele zootehnice). În cazul proiectelor de investiții în exploatații agricole, în funcție de prioritățile politicii agricole, s-a realizat o departajare foarte clară între investițiile în achizițiile de utilaje și cele în construirea sau moder-nizarea spațiilor destinate producției agricole. Astfel, fermierii care doresc să realizeze investiții în sectorul vegetal prin achiziții de utilaje au la dispoziție o alocare de 40.000.000 euro, iar pentru construcții - montaj, de 10.000.000 euro. Pentru sectorul zootehnic, fermierii au la dispoziție pentru achiziții de utilaje o alocare de 10.000.000 euro, iar pentru construcții - montaj, de 40.000.000 euro.

În cadrul noului PNDR, s-a mizat foarte mult pe simplificare, pe limitarea pe cât posibil a birocrației. Astfel, a fost redus numărul de documente, avize sau acorduri solicitate beneficiarilor. Totodată, s-a introdus sistemul de depunere online.

Pe zona de achiziții, acolo unde autoritățile publice și beneficiarii privați au întâmpinat probleme în trecut, va exista o listă de prețuri de referință, astfel încât privații să nu mai fie nevoiți să parcurgă procedura specială, complicată din PNDR. Controalele efectuate de Agenția de Plăți vor fi reduse la minimum posibil, dar în același timp totul va trebui să se desfășoare în mod transparent și corect în conformitate cu regulamentele europene, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3382 secunde