19,7 milioane lei pentru sectorul agricol vegetal din România

258

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a repartizat centrelor sale județene suma de aproximativ 19,7 mili-oane lei, fonduri de la bugetul de stat destinate sectorului vegetal, potrivit unui comunicat al in-stituției.
Astfel, suma de 14,1 milioane de lei reprezintă fonduri destinate sectorului legume - fructe.
"Sprijinul financiar se acordă pentru legume produse în sere încălzite (cuantum 600 lei/tonă) și ciuperci de cultură produse în spații climatizate (800 lei/tonă), pentru legume și fructe destinate prelucrării industriale, respectiv pentru achiziționarea de ambalaje pentru livrarea legumelor și fructelor în stare proaspătă. Ajutorul financiar se mai acordă și pentru susținerea energiei termice și electrice pentru culturile realizate în sere și solarii încălzite", se arată în comunicatul APIA.
De asemenea, suma de aproximativ 4,5 milioane de lei reprezintă fonduri ce vor fi acordate pentru sectorul viticol. "Sprijinul financiar se acordă pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare în plantațiile viticole pe rod și tinere cu soiuri nobile pentru strugurii de masă și vin, inclusiv pentru vinuri cu denumire de origine controlată", se mai specifică în comunicat.
APIA a mai repartizat Centrelor Județene suma de 1.062.210 lei, pentru producția de plante medicinale și aromatice destinată comercializării. Pentru culturile de la care se utilizează sămânța, sprijinul financiar este de 600 lei/tonă, iar pentru culturile de la care se utilizează planta întreagă și rădăcina cuantumul este de 800 lei/tonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Economie : Ce fond de pensii alegem?
Pagina a fost generata in 1.6978 secunde