Concurs Astăzi prăznuim Sărbătoarea Sfintei Parascheva

505
Astăzi prăznuim Sărbătoarea Sfintei Parascheva - 947433a7b1c6a008e118ddd11e430786.jpg

Articole recomandate

În fiecare an, la 14 oc-tombrie, Biserica Ortodoxă de pretutindeni prăznuiește pe Cuvioasa Maica Parascheva. În chip deosebit ea este cinstită în Moldova, întrucât de 350 de ani moaștele ei se găsesc la Iași. Este cunoscută în popor și sub numele de "Sfânta Vineri" sau "Vinerea Mare".
Sfânta Parascheva este cea mai populară dintre toți sfinții ale căror moaște se află pe teritoriul României. Sute de biserici de parohie din România sunt închinate ei pentru a le ocroti, iar în nordul Greciei, în Bulgaria și Serbia, credincioșii ortodocși o cinstesc, de ase-menea, cu multă evlavie.
Marea evlavie a poporului față de Sfânta Cuvioasă Pa-rascheva se explică prin convingerea și constatarea că ea este mult folositoare, dăruind ajutor, prin rugăciunile ei, tinerilor și bătrânilor, fecioarelor și mamelor, mănăstirilor și familiilor, bol-navilor și săracilor. Puterea ei vine din sfințenia și din bu-nătatea ei, adică din iubirea ei față de Dumnezeu și față de oameni.
Sfânta Cuvioasă Parascheva adună, prin sfințenia, bunătatea și rugăciunile ei făcătoare de minuni, credincioși din popoare diferite ca: greci, bulgari, sârbi, români ș.a.
La Iași, aproape 100.000 de credincioși, din toate colțurile țării, s-au închinat la Sfânta Cuvioasa Parascheva în primele patru zile de pelerinaj. Astăzi, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu ÎPS Teofan, pe esplanada din fața Catedralei Mitropolitane din Iași, pe o scenă special amenajată.
După oficierea slujbei, pelerinii vor primi mâncare caldă, municipalitatea ieșeană pregătind peste 70.000 de sarmale, dar și ceai, mici, bere sau vin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Vă rog să nu mai fiți aroganți!"
Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Elevii au scăpat de sub control!"
Pagina a fost generata in 2.5088 secunde