19 români muncesc pe hotelul plutitor "Costa Mediterranea"

1084
1
19 români muncesc  pe hotelul plutitor
Ieri, la ora 8, nava de croazieră "Costa Mediterranea" a acostat în terminalul de pasageri al portului Constanța. Potrivit agentului navei, Iulian Grosu, reprezentantul companiei "Idu Shipping & Services", la bord se aflau 2.566 de turiști de pe toate continentele, inclusiv români.

Echipajul navei cuprinde 808 membri, printre care și 19 români. Cei mai mulți dintre români fac parte din personalul de cazinou. Doi români muncesc în dispensarul navei, unul fiind medicul șef al unității. O româncă este ofițer și gestionează relațiile cu uscatul.

În timpul escalei din portul românesc, care a durat până la ora 20, pasagerii au plecat în excursiile puse la dispoziție de tour-operatori. "Costa Mediterranea" este un gigant de 292,5 metri lungime, 32,2 metri lățime, 85.619 tone registru brut și are o viteză de 24 noduri. Dispune de 16 punți, dintre care 12 pentru uzul pasagerilor. A fost construit în șantierul naval Kvaerner Masa-Yards și a costat 400 de milioane de euro. Primul voiaj l-a efectuat pe 16 iunie 2003.

Nava efectuează voiajuri pe ruta Valencia - Savona - Katakolo - Mykonos - Izmir - Istanbul - Constanța. În acest sezon de croaziere, "Costa Mediterranea" mai are anunțată o escală în portul Constanța pe 15 septembrie. Apoi, se va retrage în apele mai calde, din zona Caraibelor. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5713 secunde