200 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor

472
1
200 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor - reabilitaretermica-1331710978.jpg
Programul privind reabilitarea termică a blocurilor continuă și anul acesta, a decis Guvernul, iar în plus începe derularea Programului privind reabilitarea structural-ambientală a clădirilor de locuit.
În acest sens, Executivul a aprobat două Hotărâri de Guvern prin care sunt stabilite, pentru anul 2012, plafoanele garanțiilor acordate pentru lucrări de reabilitare structural-ambientală a clădirilor de locuit, respectiv lucrări de reabilitare termică. Astfel, pentru anul 2012, plafonul total al garanțiilor care pot fi emise pentru lucrări de reabilitare structural-arhitecturală a clădirilor de locuit este stabilit la nivelul sumei de 100 milioane lei, iar pentru lucrări privind reabilitarea termică, la nivelul sumei de 200 milioane lei.


Comentează știrea

Olaru
6 iunie 2012
Reabilitare reala.

Prin termoizolarea anvelopei ( sunt si alte solutii la fel de eficiente pentru diminuarea consumului de energie termica) se creeaza un mare disconfort datorita umiditatii excesive care favorizeaza dezvoltarea mucegaiulu,i ncat, oportunitatea aceste solutii este serios pusa sub semnul intrebarii. Cei care au facut-o deja stiu. Cine va fi responsabil de risipirea unor sume importante ? Beneficiarul sau proiectantul. Mucegaiul se combate numai printr-o aerisire permanenta datorita careia se pierde caldura castigata prin anvelopare, dar se creaza si un disconfor care reclama revenirea la vechea forma. Solutia este implementarea unui aparat pentru recuperarea caldurii din aerul viciat care sporeste nesemnificativ costul actual al reabilitarii si adauga un plus de caldura semnificativ la cea deja casigata prin anvrlopare. Brevetul acestui aparat este romanesc, imi apartine si contribui cu el alaturi de orice investitor care are capacitatea financiara si dorinta de a face investitii de mare anvergura care sunt sigure si din care castiga toata lumea. Inclusiv cei care doar privesc. Ei se vor bucura de un mediu mai bine protejat. Inplementarea proprietatii intelectuale (brevete ) in lucrari asigura atribuirea direcata a contractului fara publicare indiferent de valoarea investitiei. Olaru 9722207396.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde