26 de expozanți, prezenți la cea de-a doua ediție a Salonului Regional al Cercetării

253
26 de expozanți, prezenți la cea de-a doua ediție a Salonului Regional al Cercetării - incddeltadunarii-1307651042.jpg
În aceste zile, cu ocazia târgului Expoagroutil 2011, se desfășoară și ediția a doua a Salonului Regional al Cercetării, la care participă 26 de expozanți, atât din județul Constan-ța, cât și din țară. Vorbim atât despre institute / centre de cercetare și dezvoltare, cât și despre instituții de învățământ superior, firme, cercetători și inventatori.
În rândul domeniilor de activitate ale acestor expozanți se numără agricultura și industria alimentară, viticul-tura, pomicultura, științe biologice, creșterea și nutriția animalelor, geolo-gie și geoecologie marină, dezvoltare teritorială, automatizări sau maritim.
Găsim așadar, în cadrul salonului, numeroase standuri ale institutelor naționale de cercetare dezvoltare (INCD): INCD în Construcții Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă - URBAN INCERC București, INCD pentru Biologie și Nutriție Animală - IBNA Balotești, INCD pentru Geologie și Geoecologie Marină - GEOECOMAR, INCD pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare - INMA Bu-curești, INCD pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Acestora li s-au alăturat reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină Grigore Antipa, INCD Delta Dunării Tulcea, Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Biostimulatori - BIOS Cluj Napoca, Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale, Centrul de Informare Tehnologica CCINA Constanta, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci București și lista poate continua.
Fiecare a venit la Constanța cu ultimele noutăți în domeniu, cu soluții sau lucrări. De exemplu, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității Ovidius a venit la acest salon cu oferta educațională pentru 2011, iar INCD Delta Dunării Tulcea cu cele mai recente realizări. "Am venit cu prezentarea unei tehnologii pe care Institutul o utilizează de foarte mulți ani. Avem o bază de cercetare care produce icre embrionate de șalău. Fiind și o instituție de cercetare am venit cu prezentarea unei cărți scrise de cercetătorii noștri, despre toate speciile de pești din rezervația biosferei Delta Dunării și zona litoral, dar și cu o hartă a Deltei Dunării", a precizat Silviu Covaliov, expert al INCD Delta Dunării Tulcea.
Salonul, organizat de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică, în colaborare cu CCINA Constan-ța și în parteneriat cu Centrul Europe Enterprise Network Constanța, se desfășoară în cadrul Complexului hotelier Perla din Mamaia, în perioada 8 - 11 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 10 Iunie 2011
Stire din Economie : Cutremur la Garda Financiară
Pagina a fost generata in 1.6948 secunde