Concurs 27,31 miliarde de euro - rezervele valutare ale României, la sfârșitul lunii octombrie

347

Articole de la același autor

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la sfârșitul lunii octombrie, la nivelul de 27,31 miliarde euro, față de 26,02 miliarde euro, la 30 septembrie 2008. Creșterea înregistrată se datorează intrărilor de 4,4 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valuta constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, operațiuni pe piața interbancară și venituri din administrarea rezervelor internaționale.
Ieșirile de 3,1 miliarde euro reprezintă modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, operațiuni pe piața interbancară, plăți de rate și dobânzi aferente datoriei publice externe directe și garantate de stat.
Rezerva de aur, deși cantitativ s-a menținut la 103,7 tone, și-a micșorat valoarea la 1,9 miliarde euro, de la 2,08 miliarde, în septembrie, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale.
Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie au crescut cu 1,12 miliarde euro, ajungând la 29,22 miliarde, comparativ cu luna septembrie a anului curent, când acestea valorau 28,1 miliarde euro.
Plățile scadente, în luna noiembrie 2008, în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei și Finanțelor, însumează 57 de milioane euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5593 secunde