3,3 miliarde euro pentru fermierii români, în 2011

286
Agricultura a primit 2,6 miliarde de euro, în primele nouă luni ale anului 2010, pentru subvenții, plata pe suprafață și plăți pentru investiții. Banii provin de la Uniunea Europeană și din bugetul național.
Pentru 2011, în proiectul de buget, este prevăzută suma de 3,3 miliarde de euro pentru acest sector. Prin creșterea alocațiilor bugetare an de an, se urmărește modernizarea agriculturii, astfel încât, dintr-o țară importatoare de produse agroalimentare, România să redevină un exportator net de asemenea produse, a declarat premierul Emil Boc.
Ministerul Agriculturii a primit sarcina să contribuie la deblocarea și continuarea creditării pentru agricultură, atât pe componenta fondurilor europene, cât și pe componenta generală de finanțare a investițiilor în agricultură. El va trebui să facă o analiză a tuturor proiectelor în derulare, iar acolo unde nu există posibilitatea cofinanțării, contractele vor fi reziliate pentru ca banii europeni să nu se piardă, să poată fi utilizați la alte proiecte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0833 secunde