304 milioane de euro pentru fermierii români

384
Comisia Europeană a autorizat, săptămâna trecută, o schemă de ajutoare de stat în valoare de aproximativ 304 milioane de euro, în vederea sprijinirii fermierilor din România care întâmpină dificultăți din cauza crizei economice.
Potrivit Comisiei Europene, schema de ajutor are un buget de 1,3 miliarde de lei, fiecare fermier urmând să primească maximum 15.000 de euro. Ajutoarele de stat vor fi acordate până la 31 decembrie 2011 sub forma unor subvenții directe.
Reprezentanții Comisiei Europene au menționat că această schemă este accesibilă tuturor fermierilor din toate subsectoarele producției agricole primare, cu condiția ca aceștia să nu fi fost în dificultate înainte de începerea crizei (1 iulie 2008), și este limitată în timp până la finalul anului 2011.
Subvențiile directe de până la 15.000 de euro pe fermier vor fi calculate de autoritățile române pe baza unor parametri tehnici.
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a precizat ieri că aproape 12.000 de fermieri vor beneficia de această schemă de ajutor de stat acordată agricultorilor români aflați în dificultate din cauza crizei financiare
Pentru a obține ajutorul financiar, fermierii trebuie să se adreseze filialelor teritoriale ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agri-cultură.
De menționat că, în luna februarie, Comisia a mai autorizat o schemă de credite subvenționate pentru fermieri, cu un buget de 120 milioane de lei (aproximativ 30 milioane de euro), al cărei obiectiv este sprijinirea fermierilor care, din cauza crizei economice, întâmpină dificultăți în accesarea creditelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Aprilie 2011
Stire din Economie : Unde sunt turiștii de altădată?
Pagina a fost generata in 1.5253 secunde