650 de dosare depuse pentru subvenția la lapte

999
650 de dosare depuse pentru subvenția la lapte - 883a8137252018816e4bb9cffe552fe6.jpg

Articole recomandate

Sute de fermieri din județ au reușit să-și depună deja dosarele în vederea obținerii subvenției la lapte ce se acordă pentru crescătorii de animale din zonele defavorizate. Stere Pufleni, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța (APIA), a precizat că, până la această oră, au fost primite 650 de cereri, pentru un efectiv de 4.800 de vaci, însă estimează că cifra va fi ceva mai mare. Acesta a declarat că termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost prelungit până pe 15 februarie, așa că și cei care nu au reușit să facă acest lucru se pot prezenta la sediul APIA Constanța, cu documentele necesare. Stere Pufleni a precizat că, până la acea dată, numărul cererilor depuse la sediul instituției va fi de aproximativ 850, pentru 5.500 de capete.
Chiar dacă, până ieri, în penultima zi în care fermierii constănțeni puteau solicita inițial subvenția, au fost depuse cu 200 de dosare mai puține decât au estimat reprezentanții APIA Constanța că va fi totalul, totuși, instituția nu a fost luată cu asalt în ultimele zile, așa cum s-a întâmplat în alte județe. Stere Pufleni a precizat că nu a fost necesară o prelungire a programului funcționarilor care s-au ocupat cu primirea dosarelor, deoarece, zilnic, până la ora 17.00, erau preluați absolut toți cei care doreau să înainteze actele.
Cea de-a treia etapă de depunere a acestor dosare, ultima de altfel, pentru subvențiile acordate crescătorilor de vaci de lapte, din zonele defavorizate, a demarat pe 3 ianuarie. Este un sprijin de 22 milioane de euro pe care România îl primește de la Uniunea Europeană, de care pot beneficia atât persoanele fizice autorizate, cât și persoanele fizice și cele juridice.
Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă va fi de maximum 250 de euro, calculat prin raportarea sumei alocate la numărul total de animale pentru care cererile sunt eligibile. Oamenii trebuie să aibă între 2 și 15 animale, cotă de lapte și să nu aibă datorii la bugetul de stat. Plata subvențiilor va fi efectuată până la 30 iunie.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Ianuarie 2011
Stire din Economie : Teroare pe "Chassiron" (I)
Pagina a fost generata in 1.7808 secunde