75 milioane euro pentru creditarea IMM-urilor în condiții avantajoase

230
75 milioane euro pentru creditarea IMM-urilor în condiții avantajoase - 2f96a6bd87ff056fa63b286cb3899f30.jpg
Banca Europeană de Investiții derulează prin intermediul Băncii Comerciale Române un program de 75 milioane euro pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii. Astfel, IMM-urile cu până la 249 de angajați, inclusiv cele nou înființate, care doresc să dezvolte proiecte în industrie, turism, servicii, agricultură și construcții pot solicita finanțări din surse BEI, în condiții avantajoase.
Pot fi accesate credite pentru investiții (inclusiv pentru co-finanțarea proiectelor care beneficiază de fonduri europene), credite ipotecare sau imobiliare pentru proiecte de investiții, credite pentru capital de lucru, linii de credit sau credite pentru finanțarea stocurilor.
Valoarea maximă a unui împru-mut este de 12,5 milioane euro, iar costul total al fiecărui proiect eligibil este de maxim 25 milioane euro. În funcție de specificul proiectului, durata creditului poate fi de minimum 2 ani și maximum 12 ani, iar perioada de grație poate ajunge pană la maximum 4 ani.
În plus, ca efect al transferului avantajului financiar oferit de BEI în cadrul facilităților sale de finanțare cât și al angajamentului BCR de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, companiile a căror cifră de afaceri provine în proporție de minimum 75% din activități de producție, precum și companiile a căror activitate de export reprezintă livrări de cel puțin 50% în afara României, vor putea accesa finanțări cu dobânzi avantajoase, semnificativ sub media pieței, în funcție de specificul proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6029 secunde