85 de navigatori au fost răpiți de pirați în acest an

209
85 de navigatori  au fost răpiți  de pirați  în acest an - 85denavigatoriaufostrapitidepira-1603112316.jpg

Articole de la același autor

Potrivit ultimului raport al Biroului Maritim Internațional al Camerei Internaționale de Comerț, fenomenul pirateriei pe mare în zona de coastă a Somaliei este ținut sub control. Astfel, din 2018 și până astăzi nu au mai fost înregistrate incidente.

Raportul informează că în august 2020, pirații somalezi i-au eliberat pe ultimii trei captivi, din miile de ostateci luați de-a lungul anilor. Biroul Maritim Internațional a cerut marilor puteri ale lumii să mențină controlul asupra culoarelor de transport maritim din regiune, pentru a descuraja reînvierea pirateriei.

Raportul vorbește despre o intensificare a atacurilor piraterești și a jafurilor armate în alte zone ale Oceanului Planetar. În primele nouă luni ale anului 2020, a avut loc o creștere cu 40% a numărului de răpiri raportate în Golful Guineea, comparativ cu aceeași perioadă din 2019 .

În intervalul ianuarie – septembrie 2020, au fost raportate 132 de atacuri piraterești, față de 119 incidente în intervalul de referință al anului trecut.

Dintre cei 85 de navigatori răpiți de pe navele lor și reținuți pentru răscumpărare, 80 au fost capturați în Golful Guineea în cursul a 14 atacuri raportate în Nigeria, Benin, Gabon, Guineea Ecuatorială și Ghana.

Potrivit raportului, 112 nave au fost abordate de pirați, împotriva a șase nave s-a deschis focul cu arme, iar alte 12 nave au fost obiectul unor tentative de abordare. În Golful Guineea, două nave de pescuit au fost deturnate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4141 secunde