Concurs A fost găsit omul care a declanșat criza economică!

1810

Articole de la același autor

Economiștii americani susțin că au găsit vinovatul pentru criza economică mondială.
Astfel, după un studiu în sens invers, s-a ajuns la concluzia că recesiunea economică a pornit de la un american care a cumpărat o casă în Stockton, California, în 2003, după ce luase în prealabil un credit ipotecar cu dobândă peste nivelul pieței. Rata mai mare i-ar fi fost impusă tocmai pentru că nu avea un cazier financiar prea "curat".
După 39 de luni, ipoteca a fost majorată iar americanul nu a mai putut să își achite la timp ratele. După încă două luni, omul a fost concediat și s-a văzut nevoit să blocheze creditul și să dea casa înapoi. Imobilul, în valoare de 250.000 dolari la data cumpărării, s-a devalorizat apoi brusc, cauzând pierderi semnificative băncii. Între timp, deja mult mai mulți americani ajunseseră în aceeași situație, drept pentru care am ajuns în situația actuală de criză. Simplu, nu?
Interesant ar fi ca, atunci când trecem de criză, să se facă un portret robot și pentru cel care a scos lumea din criză. Probabil va fi vorba de un român snob, care și-a cumpărat un bar de fițe, de vreo 20.000 euro, relansând simultan vreo cinci industrii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9211 secunde