A fost înființată Banca de Resurse Genetice Vegetale

177
A fost înființată Banca de Resurse Genetice Vegetale - bancaderesursegeneticevegetale-1568571639.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat Hotărârea privind înființarea, organizarea și funcționarea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău. Ea are ca obiect principal activitatea de explorare, inventariere, colectare, cercetare - dezvoltare și conservare a resurselor fitogenetice. 


Banca va conserva patrimoniul genetic vegetal aflat în acest moment la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău și de pe cuprinsul țării, care cuprinde peste 10.000 de soiuri de legume, plante medicinale și aromatice pe cale de dispariție. 
Colecția de specii și subspecii de plante va sta la baza viitoarelor cercetări în domeniul legumiculturii, floriculturii, plantelor aromatice și medicinale, având ca scop menținerea biodiversității, îmbogățirea colecției de resurse genetice și salvarea speciilor.


Banca va avea o contribuție majoră în menținerea siguranței și securității alimentare naționale, precum și în redresarea horticulturii românești, prin introducerea soiurilor autohtone cu potențial de producție și calitate superior. Banca va avea rolul de a conserva patrimoniul genetic autohton din domeniile de interes pe termen mediu și lung și de a proteja intelectual și juridic prin amprentare genetică, metodă neutilizată în prezent la nivel național. 


De asemenea, banca va îmbogăți colecția de resurse genetice la plantele medicinale și aromatice din România prin înființarea unei colecții naționale, unde se vor regăsi plante din flora spontană autohtonă și internațională, plante rare sau aflate pe cale de dispariție.


Beneficiarii acestei bănci de resurse genetice vegetale vor fi toate unitățile de cercetare dezvoltare din domeniul legumiculturii, floriculturii, plantelor aromatice și medicinale din țară și străinătate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Arome ecologice pentru casa ta
Pagina a fost generata in 0.3452 secunde