A fost prelungit termenul până la care se poate solicita suspendarea ratelor

192
A fost prelungit termenul până la care se poate solicita suspendarea ratelor - afostprelungittermenulpanalacare-1589550610.jpg

Articole de la același autor

Dreptul de a solicita amânarea ratelor bancare de către cei aflați în imposibilitatea de a le achita va putea fi exercitat până la data de 15 iunie 2020. La cererea Ministerului Finanțelor Publice, Executivul a aprobat actul normativ care vine în sprijinul debitorilor care întâmpină dificultăți financiare din cauza epidemiei de COVID-19.

Aplicarea acestei măsuri a început la data de 30 martie 2020, iar suspendarea obligației de plată a ratelor de credit scadente se poate face pe o perioadă cuprinsă între una și nouă luni.

Principalele avantaje ale facilității de suspendare a ratelor sunt sprijinul acordat persoanelor fizice ale căror venituri au fost afectate de răspândirea virusului SARS – CoV -2, precum și furnizarea lichidității financiare necesare desfășurării activității economice a persoanelor juridice pe perioada de influență a pandemiei, în vederea continuării activității, respectiv a menținerii salariaților, o problemă cu mare impact social în această perioadă.

Până la data de 8 mai 2020, un număr de 126.493 de persoane fizice și juridice au beneficiat deja de suspendarea cu până la nouă luni a rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1578 secunde