Cluburile din Liga I, obligate să efectueze trei teste pentru Covid-19 în cantonamente

165
Cluburile din Liga I, obligate să efectueze trei teste pentru Covid-19 în cantonamente - fotbal-1589389048.jpg

Articole recomandate

Cluburile din Liga I, care își vor relua pregătirea centralizată după 15 mai, vor fi obligate să efectueze câte trei teste pentru Covid-19 fotbaliștilor, la intrarea în baza de antrenament, în ziua a 7-a și a 14-a, a anunțat, ieri, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

"Nu este nevoie de un protocol semnat cu fiecare federație în parte, am avut reprezentanți din partea multor federații. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost practic cei mai insistenți reprezentanți ai disciplinelor sportive pentru reluarea competițiilor. În momentul de față, și-au asumat acele condiții.

Sunt câteva modificări pe care le-am făcut în urma dialogului cu FRF și LPF. Probabil că, după data de 15 mai, cluburile din Liga I își vor relua antrenamentele. Modificările pe care le-am făcut țin de introducerea testului pentru Covid-19, de trei ori, la intrarea în cantonament, în ziua a 7-a și a 14-a", a declarat Ionuț Stroe într-o conferință de presă.

Față de recomandările făcute de MTS prin ordin de ministru la începutul lunii, conform noilor reguli, echipele de fotbal își vor putea relua antrenamentele chiar dacă nu au unități de cazare în cadrul bazelor sportive, așa cu era stipulat până acum.

"Am stabilit reguli care țin de transportul de la cazare până la baza de antrenament, pentru că am înțeles că nu toți aveau cazare în același loc. Normele actuale spun clar că trebuie să rămână în cantonament, dacă situația ne va permite, putem relaxa aceste măsuri, dar după cele 14 zile rămân în cantonament acolo. Eu înțeleg foarte multe dintre îngrijorările organizatorilor de competiții și ale cluburilor și situațiile de ordin financiar, dar în primul rând trebuie să avem grijă de siguranța celor implicați.

Dacă lucrurile evoluează normal, putem relaxa aceste măsuri. Nu văd în momentul de față niciun motiv de a dramatiza situația că o echipă face un cantonament de o lună de zile", a mai spus Ionuț Stroe, citat de Agerpres.

Pentru reluarea antrenamentelor, echipele din Liga I vor fi nevoite să intre în cantonamente centralizate cu regim închis, aceleași condiții fiind valabile și după reluarea competiției. Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că intenționează să reia actuala ediție a campionatului Ligii I în week-end-ul 13-14 iunie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5039 secunde