A început inaugurarea "Podului Noua Europă"

173
A început inaugurarea

Articole de la același autor

Primul-ministru Victor Ponta, alături de comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn și de ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, participă, al această oră, la inaugurarea podului Calafat-Vidin. Supranumit "Podul Noua Europă", acesta a beneficiat de investiții UE în valoare de 106 milioane euro.




Podul are o importanță strategică vitală pentru UE, fiind o legătură esențială de-a lungul unei rute care s-ar putea întinde din Europa de Nord, țările baltice, prin Europa Centrală, România și Bulgaria și, în cele din urmă, până în Grecia. Construcția a început pe baza proiectului podului în 2007, dar planul a fost în discuție de aproape 15 ani. 


În discursul ținut la inaugurare, comisarul a declarat: "Acest pod este un simbol puternic al politicii regionale a UE, conectând comunități și creând legături de afaceri esențiale. Astăzi, podul Noua Europă se deschide nu doar pentru trafic, ci și pentru o întreagă pleiadă de oportunități de afaceri și de cercetare, de pe ambele părți ale fluviului și de mai departe." Podul este construit într-o zonă în care fluviul Dunărea are aproximativ 1 300 de metri lățime. Podul are aproximativ 1,8 km în lungime și patru benzi de circulație rutieră, o singură linie de cale ferată și piste pentru pietoni și biciclete. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Crin Antonescu vine la Constanța
Pagina a fost generata in 1.0605 secunde