Absolvenții promoției 1993 a UMC s-au întâlnit după 20 de ani

569
1
Absolvenții promoției 1993 a UMC s-au întâlnit după 20 de ani - img4778-1376652769.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, la Universitatea Maritimă din Constanța, a avut loc întâlnirea  absolvenților promoției 1993 a Facultății de Navigație și Transport Naval.


Foștii studenți au început pregătirea în 1988, la Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", la secția civilă. Cei mai mulți dintre ei urmau să ajungă în flota maritimă comercială și doar o mică parte în flota de pescuit oceanic.


După Revoluția din Decembrie 1989, ei și-au continuat studiile la nou înființatul Institut de Marină Civilă, actuala Universitate Maritimă din Constanța, iar practica anului III au efectuat-o la bordul navei-școală "Albatros".


La absolvire, cei 87 de tineri ofițeri au fost repartizați pe navele companiilor "Navrom", "Petromin" și "Romline". Apoi, au ajuns în flotilele operatorilor privați, care preluaseră vapoarele în bare-boat, de la statul român.


Delanșarea crizei flotei naționale și dispariția parcului de nave românești, i-a obligat pe mulți dintre ofițeri să se îmbarce pe navele unor companii străine. Alții s-au îndreptat spre ocupații de pe uscat.


Cu una sau două excepții, toți ofițerii din promoție au navigat după absolvirea facultății, cel puțin o treime continându-și carierea pe mare.


La întâlnirea de ieri, au fost prezenți aproape jumătate dintre foștii colegi de facultate. Cei mai mulți dintre absenți se află în voiaj, în calitate de comandanți de navă, iar o parte s-au stabilit în SUA, Canada și alte țări ale lumii.


Dintre cei cei ce s-au lăsat de navigație, majoritatea s-a orientat spre activăți conexe shipping-ului: învățământ superior marinăresc, operare portuară, crewing, exploatarea platformelor petroliere. Au performat în cariera de pe uscat, ajungând decani de facultate și directori de companii. Alții, și-au deschis propriile afaceri, nu neapărat legate de shipping sau au intrat în comerț, inclusiv la companii din străinătate.


Promoția 1993 s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune ale Universității Maritime Contanța, dând un mare număr de comandanți de navă.


Comentează știrea

miron
17 august 2013
completare articol

http://www.opinia1.ro/au-trecut-20-de-ani/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5509 secunde