Concurs Abu Dhabi a împrumutat Dubaiului zece miliarde dolari

202

Articole de la același autor

Abu Dhabi a acordat ieri un împrumut de 10 miliarde dolari emiratului Dubai. Banii vor fi utilizați inclusiv pentru rambursarea celor 4,1 miliarde dolari în obligațiuni islamice ajunse la scadență, potrivit publicației franceze Les Echos.
Acest ajutor este opțiunea cea mai puțin așteptată dintre cele pe care le luase în considerare Dubaiul, după ce a cerut, pe 25 noiembrie, un moratoriu pentru datoria de 26 miliarde dolari a holding-ului public Dubai World.
"Guvernul din Abu Dhabi a acceptat să furnizeze 10 miliarde dolari Fondului de susținere financiară din Dubai, bani care vor fi folosiți pentru a onora o serie de obligațiuni ale Dubai World. Prima măsură a fost utilizarea a 4,1 miliarde dolari pentru plata obligațiunilor care au ajuns ieri la maturitate", a precizat președin-tele Comisiei bugetare supreme din Dubai.
Excedentul de trezorerie va fi folosit pentru a face față nevoilor holding-ului public până la finalul lui aprilie 2010.
"Suntem aici pentru a spune investitorilor, creanțierilor financiari și comerciali, angajaților și concetățenilor noștri că guvernul va acționa potrivit principiilor pieței și practicilor comerciale internaționale. Dubaiul este și va continua să fie un centru financiar mondial solid și activ", a precizat șeicul Ahmed bin Saeed al Maktum.
Anunțul holding-ului public Dubai World, din 25 noiembrie, prin care cerea un moratoriu de șase luni asupra unei părți a datoriilor care urmau să ajungă la scadență la jumătatea lunii decembrie, a zguduit câteva zile piețele financiare regionale și internaționale.
Grupul a anunțat că va restructura datorii de circa 26 miliarde dolari (17,2 miliarde euro) în cadrul a două dintre principalele companii imobiliare, Nakheel și Limitless.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8975 secunde