Acționarii Electrica au aprobat fuziunea companiilor de distribuție și a celor de servicii de grup

165
Acționarii Electrica au aprobat fuziunea companiilor de distribuție și a celor de servicii de grup - fondelectrica-1598018287.jpg

Articole recomandate

Acționarii Electrica au aprobat în Adunare Generală Extraordinară fuziunea celor trei companii de distribuție a energiei și a celor două filiale de servicii din cadrul grupului. Potrivit unui comunicat al companiei, cei trei operatori de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica sunt SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord.

Cele două societăți de servicii energetice sunt Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, noua entitate rezultată în aria de distribuție va avea denumirea "Distribuție Energie Electrică România SA" (DEER). În procesul care vizează cei trei operatori de distribuție, societatea absorbantă va fi SDEE Transilvania Nord, iar în cel al companiilor de servicii energetice societatea absorbantă va fi Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE).

În acest context, rolul activității de distribuție pe lanțul valoric se modifică, iar obiectivele principale ale strategiei definite pentru acest segment au în vedere îmbunătățiri și optimizări pe trei dimensiuni: performanța operațională, calitatea serviciilor și optimizarea costurilor la consumatorul final. La acestea se adaugă și direcțiile strategice pe termen lung, axate pe consolidarea și dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea rețelelor de distribuție pentru a face față provocărilor tranziției energetice.

În anul 2019, cei trei operatori ai Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel național către utilizatorii finali.

În ceea ce privește zona de servicii, obiectivul principal este de a deveni un furnizor integrat de soluții energetice, cu beneficii precum: management și guvernanță unitare, sinergii organizaționale, activitate comercială îmbunătățită, ofertă de servicii integrată, precum și transfer de cunoștințe și dezvoltarea capacității de execuție a lucrărilor.

Cele două proiecte de fuziune se înscriu în linia direcțiilor de transformare și optimizare a activității Grupului Electrica, demarate odată cu listarea la bursă. În cei cinci ani de la listare, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în infrastructura energetică a țării, cu un total de 3,4 miliarde lei investiți, la care se adaugă planul aflat în derulare pentru anul 2020, în valoare de 600 milioane lei, spun oficialii companiei.

"Odată cu listarea la bursă, planurile Grupului Electrica au devenit din ce în ce mai ambițioase și au avut ca premisă trecerea business-ului la nivelul următor, astfel încât consumatorii noștri să beneficieze de servicii la standarde dintre cele mai înalte. Astăzi, ne aflăm în fața unei noi etape din viața Grupului, care marchează accelerarea procesului de transformare prin care trece și generează noi sinergii care să aducă plusvaloare tuturor părților implicate", a afirmat Corina Popescu, directorul general al companiei.

La ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Electrica SA au participat personal, prin reprezentant sau au votat prin corespondență acționarii înscriși în registrul acționarilor ținut de Depozitarul Central la data de 27 iulie 2020, stabilită ca dată de referință, cvorumul fiind de 73,11% din totalul drepturilor de vot și de 71,66% din capitalul social al societății.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională - cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2579 secunde