Acuzațiile CNAPMC la adresa organizatorilor protestului din portul Constanța

237
2
Acuzațiile CNAPMC la adresa organizatorilor protestului din portul Constanța - acuzatiicnapmc-1429717246.jpg

Articole de la același autor

În comunicatul dat publicității, Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" Constanța afirmă următoarele:

"Reluarea protestelor din fața companiei, readuce în discuție unele situații rămase neclarificate de către Organizația Patronală "Operatorul Portuar" și Federația Națională a Sindicatelor Portuare. Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța a răspuns, punct cu punct, la fiecare acuzație a protestatarilor, cu argumente solide și de necontestat. Acum, considerăm că este rândul celor două organizații și al liderilor lor de a face lumină asupra unor aspecte.

CN APM SA Constanța a prezentat ordinul de ministru prin care președintele "Operatorul Portuar", Viorel Panait, era numit în Consiliul de Administrație al companiei ca reprezentat al organizației patronale. Deși documentul este clar, de ce Viorel Panait continuă să susțină contrariul?

Totodată, Viorel Panait își asumă un dublu rol în cadrul acestor proteste: pe de o parte, pe data de 2 aprilie 2015, vine la sediul companiei împreună cu "consilierii" săi din cadrul Organizației Patronale "Operatorul Portuar" și atacă foarte vocal măsurile CN "APM" SA, pozând în liderul inflexibil. Pe de altă parte, revine singur pe data de 17 aprilie 2015 și negociază cu CN "APM" SA un rezultat favorabil pentru compania pe care o conduce, Comvex.

De altfel, în discuțiile pe care le poartă cu reprezentanții CN "APM" SA îi desconsideră pe colegii săi din "Operatorul Portuar", considerând că îi controlează și sunt la dispoziția lui.

Atitudinea duală se regăsește și la alți membri ai "Operatorului Portuar", care își trimit salariații la pichetare, dar au acceptat fără rezerve prețul închirierii unor noi suprafețe de teren, la tarifele noi, evaluate și validate de licitații.

Și-a informat Organizația Patronală "Operatorul Portuar" membrii despre efectele Directivei 23/2014 a Uniunii Europene, privind atribuirea contractelor de concesiune, care va deveni obligatorie și impune reguli mult mai drastice pentru activitățile portuare? Știu că în acest moment se pierde timp prețios în defavoarea lor?

Deși am mai abordat această temă, revenim și întrebăm de ce Master Planul întocmit de JICA în 2002 nu a fost contestat, deși stipula aceleași măsuri de transformare a portului vechi? Așa cum am arătat, consultantul noului Master Plan, dar și japonezii de la JICA, consideră că portul vechi nu îndeplinește condițiile de funcționare ale unui port modern. Datele CN "APM" SA susțin această situație, gradul de ocupare al danelor din această zonă fiind unul foarte redus (de la 0 la 37% în anul 2014).

Din datele oficiale rezultă că în danele din portul vechi lucrează în total 243 salariați, în timp ce Organizația Patronală "Operatorul Portuar" și Federația Națională a Sindicatelor Portuare declară că sunt mii de locuri de muncă în zonă. Această mare diferență ridică un semn de întrebare: diferența dintre datele oficiale și cele susținute de cele două organizații reprezintă forță de muncă la negru?

Federația Națională a Sindicatelor Portuare a mai rămas datoare cu un răspuns: ce calitate au protestatarii din față companiei, membri de sindicat sau salariați? Poate prezenta FNSP vreo dovadă a plății protestatarilor? Altfel, putem crede că la acest protest doar Mircea Burlacu, plătit de federație, și Adrian Topor, angajatul CN "APM" SA desfășoară activități sindicale.

Și dacă liderul Mircea Burlacu tot face aprecieri referitoare la expertiza și competența consiliului de administrație și a conducerii executive, poate ne lămurește care sunt capacitățile sale de conducere, în afară de sindicat și de autoturismul de lux.

Urmărim, în continuare, cu interes evoluția protestului și a revendicărilor, care se transformă de la obiectivele inițiale declarate - dezacordul cu modul de elaborare a Master Planului Portului Constanța și nemulțumirea legată de tarife, la un singur deziderat: demiterea conducerii CN APMC." 

Comentează știrea

sanda
23 aprilie 2015
Munca

Tot ceea ce dăruim se întoarce mai devreme sau mai târziu la noi. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Catalina
23 aprilie 2015
Nu aveti argumente

si incepeti sa aruncati cu noroi in stanga si in dreapta. E un vorba veche: Prostu cand se supara incepe sa injure. Atat stie sa faca.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Aprilie 2015
Stire din Economie : Euro a pierdut 1,13 bani
Miercuri, 22 Aprilie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian a pierdut 2,23 bani
Pagina a fost generata in 1.2895 secunde