Constanța scapă de cablurile de pe stâlpi. Lucrările îi exasperează pe cetățeni

1222
3

Articole de la același autor

După ani de zile în care nu s-a făcut mai nimic în oraș, Constanța începe să se modernizeze. Autoritățile locale spun că, în curând, vom scăpa și de puzderia de cabluri care atârnă pe toți stâlpii într-un peisaj demn de filmele de groază.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 490 din 2011, care completează regulamentul general de urbanism, localitățile României sunt obligate să-și construiască rețele de canalizații, pentru amplasarea subterană a rețelelor de telecomunicații. Actul normativ "interzice montarea supraterană, pe domeniul pu-blic, a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de alimentare cu energie electrică, termoficare, telecomunicații, transport în comun, a automatelor pentru semnalizare rutieră și altele de această natură".

Aceste lucrări au început de ceva timp și la Constanța, iar locuitorii orașului sunt deja exasperați de ele. Se sapă peste tot, în toate direcțiile, de-a lungul, de-a latul, pe șosea, pe trotuar, pe spațiul verde, nu mai contează. Grav este că multe din aceste intervenții sunt făcute în apropierea imediată a blocurilor și pun în pericol siguranța constănțenilor. Recent, o mașină a fost avariată în cartierul Tomis Nord de un copac care a căzut după ce la baza sa se săpase pentru rețeaua de canalizații. În ciuda tuturor plângerilor oamenilor, firma respectivă a continuat lucrările și acum pune în pericol alți copaci.

"Au intrat muncitorii în grădinile noastre, de la blocuri, s-au apucat să sape și au distrus tot ce am plantat noi în zeci de ani. Autoritățile locale nu își dau seama ce impact negativ are această lucrare asupra mediului? Am fost la primărie și de-acolo mi-au spus că firmele care au subcontractat lucrările vor reface asfaltul și spațiile verzi, atunci când vor termina. Dar nu cred că vor mai pune ei la loc ghioceii plantați acum douăzeci și ceva de ani, când ne-am mutat în bloc. Și nici nu ai cu cine să vorbești la fața locului, sunt doar niște muncitori care fac ce li se spune să facă", ne-a povestit un locatar dintr-un bloc din cartierul Tomis Nord.

Toate lucrările sunt corelate

Primăria Constanța cunoaște situația și spune că încearcă să coordoneze cât mai bine toate lucrările, pentru a se face simultan, astfel încât să nu fie prelungit disconfortul cetățenilor.

"Încercăm să eliberăm orașul de cablurile aeriene și de cablurile de pe clădiri. Vrem să ne corelăm cu toți deținătorii de utilități, astfel încât, atunci când noi terminăm

într-o zonă, ca municipalitate, să-și termine și ei investițiile și să rămână cartierul curat", a spus Ani Merlă, director de programe în cadrul Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

ghiocel
23 aprilie 2015
sapaturi

mare pacat s-au distrus ghioceii,nu mai faceti fratilor investitii ce naiba distrugeti ghoceii oamenilor!!!

asdf
23 aprilie 2015
ghiocel, stai jos

Pai orasul nu trebuie sa fie o tabla de joc pentru orice firma care vrea "sa faca investitii". Normal ca-i o problema, daca astia se apuca sa sape in toate directiile si peste tot. Sa vezi cand or incepe sa aibe avarii si, pe o mie de metri patrati de spatiu intre blocuri, o sa ai vreo trei sapaturi anual. Ar fi trebuit ca consiliul local sa creeze o singura retea fizica de cablu, pe care sa o foloseasca toti furnizorii de servicii prin cablu. Asa-i in toate orasele civilizate din lumea asta. Asa-i si in Bucuresti, si ala nu-i nici macar civilizat.

Răspuns la: sapaturi
Adăugat de : ghiocel, 23 aprilie 2015
mare pacat s-au distrus ghioceii,nu mai faceti fratilor investitii ce naiba distrugeti ghoceii oamenilor!!!
un cetatean
23 aprilie 2015
cartierul Babab Novac

Si cand te gandesti in in cartierul Baba Novac ( Kamsas) unde nu exista asfalt pe nici o strada , doar pamant nu sapa nimeni ACUM, probabil o sa sape dupa ce vor fi asfaltate strazile

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5231 secunde