Adrian Vasilescu, BNR: Populația are dreptul la credite dar "miresele frumoase s-au cam măritat"

73
Adrian Vasilescu, BNR: Populația are dreptul la credite dar

Articole de la același autor

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR) a declarat, astăzi, într-o conferință de specialitate, că populația are dreptul la credite dar, din păcate, acesta este numai un drept moral pentru că material lucrurile sunt mai complicate în sensul că "miresele frumoase s-au cam măritat".




"Banca Națională în niciun caz nu își ridică mâinile, cum se spune, de pe creditarea persoanelor fizice. Este important ca acest sistem de creditare a persoanelor fizice să funcționeze în continuare. Populația are dreptul la credite dar din păcate acesta este numai un drept moral pentru că material lucrurile sunt mai complicate în sensul că, așa cum se spune, «miresele frumoase s-au cam măritat»", a spus Adrian Vasilescu, citat de Agerpres. 


Potrivit acestuia, majoritatea românilor care aveau dreptul la credite și-au exercitat acest drept, au luat credite, iar acum băncile se uită în dreapta și în stânga căutând persoane care devin eligibile. "Foarte puțini reprezentanți ai populației mai îndeplinesc condițiile în ziua de astăzi ca să vină la creditul unei bănci. Pentru noi este limpede că în etapa imediat următoare creditarea populației nu poate fi decât în pasul 2. Adică creditul pleacă de la bancă la întreprindere, la companie, compania face producție, face locuri de muncă mai multe și în felul acesta ajunge ceva din creditul acesta și la populație prin salarii mai bune, prin locuri de muncă, și prin alte condiții materiale", a mai explicat Adrian Vasilescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4535 secunde