Aeroportul Tuzla va fi deschis traficului internațional de călători și de mărfuri

1186
3
Aeroportul Tuzla va fi deschis traficului internațional de călători și de mărfuri - aeroporttuzla-1351543071.jpg
Conform unui proiect de HG, inițiat de Ministerul Transporturilor, Aeroportul Tuzla va fi deschis traficului internațional de călători și de mărfuri. În acest scop, actul normativ prevede înființarea punctului de trecere a frontierei de stat și a punctului vamal.

Măsura este luată la solicitarea firmei Regional Air Services, proprietar și administrator al aeroportului, care deține "Certificatul de autorizare aerodrom", eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.


În prezent, aceasta desfășoară, pe Aeroportul Tuzla, operațiuni aeriene de transport public, aviație generală și lucru aerian. În 2010, s-a înregistrat un trafic de 15.062 pasageri, iar în anul 2011, de 13.948 pasageri.

Regional Air Services SRL este autorizată să efectueze și zboruri cu elicoptere deasupra mării. Ea are în operare elicoptere capabile să participe la operațiuni de căutare - salvare deasupra Mării Negre, precum și la transportul personalului la platforme petroliere poziționate în afara apelor teritoriale ale României.

Prin poziția sa geografică, Aeroportul Tuzla asigură operarea în condiții optime (încărcătură maximă și consum minim de combustibil) a aeronavelor angajate în operațiunile aeriene deasupra Mării Negre. Executarea unor astfel de zboruri de pe Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu", situat la distanță mai mare față de țărm, face să crească costurile (încărcătură mai mică și consum mai mare de combustibil), fiind necesară totodată penalizarea aeronavelor la încărcătura comercială, pentru a se asigura operarea în siguranță a acestora, se arată în referatul de motivare a proiectului de act normativ. 


Comentează știrea

geo
30 octombrie 2012
asa

si unde zburam de aci"?

gigi
30 octombrie 2012
fonduri

asta inseamna ca se va moderniza,se vor atrage fonduri.Asta e bine

!
6 noiembrie 2012
La Platforme zburam

N-ai inteles si asta pt ca nu se explica bine in articol. Acei mii de pasageri care s-au perindat prin aeroport in 2010 si 2011 sunt lucratori la platformele maritime, iar de fiecare data cand se pleaca in apele internationale trebuie facut control de trecere a frontierei, care acum se face cu aterizare intermediara la Kogalniceanu s.a.m.d. Sigur ca daca te tine buzunarul poti sa inchiriezi si in particular si sa zbori oriunde vor muschii tai cu ce aeronava sau elicopter vrei!

Răspuns la: asa
Adăugat de : geo, 30 octombrie 2012
si unde zburam de aci"?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3598 secunde