Nu se mai percep comisioane la plata impozitelor online, cu cardul

222
Nu se mai percep comisioane la plata impozitelor online, cu cardul - cardsxchu-1351547236.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Comunicațiilor a pus în dezbatere publică proiectul de mo-dificare a HG nr. 1235/2010 privind aprobarea realizării sistemului națio-nal electronic de plată online a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar.


Potrivit referatului de motivare, articolul 10 alineatul 2 din acest act normativ contravine legislației europene și OUG nr. 113 din 12 octombrie 2009 privind serviciile de plată. 

Contrar acestora, H.G.1235/2010 prevede că beneficiarul plății (instituția publică) poate impune contribuabilului care plătește cu cardul să suporte comisionul perceput de către prestatorul sau de servicii de plată. În acest fel se creează o discriminare a contribua-bilului care plătește cu cardul, prin intermediul sistemului național electronic de plată online a taxelor și impozitelor, față de cel ce plătește utilizând cardul la sediul instituției publice, având în vedere că în cazul din urmă nu se plătește comision.

Scopul legislației europene este acela de a încuraja plățile electronice, în timp ce prevederile actuale ale H.G.1235/2010 nu fac decât să le descurajeze, prin posibilitatea oferită instituțiilor publice de a percepe un preț suplimentar de la contribuabil.

Proiectul de act normativ elimină posibilitatea instituțiilor publice de a percepe un preț suplimentar de la contribuabili, obligându-le să suporte comisionul perceput de furnizorii de servicii online. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4817 secunde