Falsificatori de carduri căutați la Constanța!

404
Falsificatori de carduri căutați la Constanța! - card-1346312893.jpg
Astăzi, polițiștii din cadrul BCCO Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Constanța, B.C.C.O. Galați, B.C.C.O. Cluj, I.P.J. Dolj și S.O.S Craiova, au efectuat simultan 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța, Brăila, Galați, Cluj și Dolj pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea de infracțiuni informatice.

Potrivit unui comunicat al IGPR, toate persoanele identificate la locuințele unde se efectuează perchezițiile domiciliare urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

Din anchetă a rezultat că, în perioada martie 2011- august 2012, membri grupului infracțional organizat au desfășurat activități infracționale din domeniul criminalității informatice.

Prin activități de tip "phishing", "vishing" și "spam", pe servere închiriate, cu ajutorul unor aplicații informatice, suspecții au obținut zeci de mii de numere de carduri aparținând unor cetățeni americani (sub pretextul blocării conturilor despre care părțile vătămate fuseseră anunțate anterior că au fost compromise).

Ulterior obținerii datelor suspecții ridicau în mod ilegal sumele de bani aferente cardurilor bancare, cauzând un prejudiciu estimat la peste 100.000 de euro.

Pe parcursul desfășurării cercetărilor, polițiștii români au cooperat cu lucrători ai Secret Service din cadrul Ambasadei S.U.A. la București.

Reprezentanții Poliției spun că față de membrii grupului infracțional organizat se efectuează cercetări pentru aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracțional organizat, acces, fără drept, la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, fapta de a produce, vinde, de a importa sau de a pune la dispoziție a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice, falsificarea unui instrument de plată electronică și punerea în circulație de instrumente de plată falsificate, deținerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Falsificau dolari americani
Pagina a fost generata in 0.3247 secunde