Africa de Sud, interesată să pregătească ofițeri la Universitatea Maritimă din Constanța

168
Africa de Sud, interesată să pregătească ofițeri la Universitatea Maritimă din Constanța - africadesudumc-1435149016.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 24 iunie 2015, Universitatea Maritimă din Constanța a primit vizita oficială a Ambasadorului Republicii Africii de Sud în România, Thenjiwe Ethel Mtintso. În cadrul discuțiilor, oaspetele a anunțat că oficialii Africii de Sud analizează posibilitatea deschiderii unei linii de transport între portul Durban și Constanța, se arată în comunicatul de presă semnat de profesorul univ. dr. ing. Cornel Panait, prorector pentru relații internaționale al UMC.

Doamna ambasador a precizat că pe teritoriul Africii de Sud nu există o universitate care să ofere pregătire în domeniul maritim și care să furnizeze forță de muncă înalt calificată. În acest context, Thenjiwe Ethel Mtintso a identificat Universitatea Maritimă din Constanța drept singura instituție de învățământ superior din această zonă geografică ce ar putea școlariza studenți sud-africani interesați să-și dezvolte o carieră în domeniul maritim. Experiența și rezultatele Universității Maritime din Constanța în domeniul internaționalizării au contribuit în egală măsură la recunoașterea sa ca partener de încredere pentru o posibilă cooperare în viitor.  

Doamna ambasador a vizitat simulatoarele și laboratoarele UMC, declarându-se impresionată de baza materială pusă la dispoziție pentru pregătirea teoretică și practică a studenților. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4664 secunde