Agenții economici pot solicita CCINA eliberarea avizului de forță majoră

175
Având în vedere înștiințarea transmisă de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Direcția de Agricultură a județului Constanța, corelată cu datele comunicate de către Administrația Națională de Meteorologie - Centrul meteorologic Regional Dobrogea privind evenimentele meteorologice înregistrate pe raza județului Constanța, ce au dus la scăderea producțiilor la culturile însămânțate în toamna anului 2011 și a celor însămânțate în primăvara anului 2012, Camera de Comerț Constanța anunță că agenții economici afectați pot solicita eliberarea de avize de forță majoră.

"Rolul acestor avize este de a exonera de răspundere contractuală partea care invocă evenimentul de forță majoră și care nu și-a îndeplinit sau nu-și poate îndeplini, total sau parțial, obligațiile asumate prin contract, față de partenerul contractual", explică reprezentanții CCINA.

Potrivit reglementărilor legale, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța are atribuția exclusivă de a aviza cazurile de forță majoră, pe raza județului. Aceste avize pot fi solicitate Direcției Juridice și Arbitraj din cadrul CCINA Constanța.

Solicitarea trebuie să cuprindă prezentarea faptică și detaliată a evenimentului, consecințele acestuia în relația cu partenerul contractual și să fie susținută de înscrisuri doveditoare, după caz. Consultanța în ceea ce privește întocmirea dosarului este asigurată cu titlu gratuit de personalul specializat al Direcției Juridice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Iunie 2012
Stire din Economie : Mâine începe Expoagroutil 2012
Pagina a fost generata in 1.2543 secunde