Se poartă inovația și funcționalitatea, la Târgul de mobilă deschis la EuroLitoral

881
Ieri s-a deschis la Centrul de Afaceri EuroLitoral prima ediție a Târgului de mobilă și design interior, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură, în colaborare cu Asociația Clubul Român de Mobilă (ACRM).

Constănțenii au ce admira, mai ales dacă vor ceva mai mult decât dulapuri simple din pal sau lemn, ori bucătării clasice, fără mari pretenții. Multe dintre cele 21 de firme care participă la târg au venit cu produse care să impresioneze prin inovație, prin culoare, dar mai ales prin funcționalitate.

Lăsând lemnul la o parte, mulți dintre expozanți ne propun piese de mobilier din furnir natural și HPL (high presure laminated) aplicate pe structură din pal sau MDF (placă realizată din ru-meguș tocat mărunt și apoi presat cu un clei, cu o rezistență mai mare la condițiile de umiditate ridicată).

Reprezentantul uneia dintre firme ne propune, de exem-plu, o bucătărie parțial pe… telecomandă. Mai exact, toate dulapurile suspendate se deschis prin simpla apă-sare a unui dispozitiv care, pentru mai multă siguranță, se atașează în imediata apropiere a respectivului dulap (câte un dispozitiv pentru fiecare). Cu această opțiune de deschidere automată bucătăria costă, cu electrocasnicele necesare incluse, 6.000 de euro, iar fără opțiune, 3.000 de euro. Trecând peste sistemul de 1.000 de euro care ne ascunde LCD-ul exact în fața patului, un dressing de 2.000 de euro, fără TVA, cu siguranță va face cu ochiul multor persoane prin funcționalitatea lui și, de ce nu, prin culori. De altfel, poate mai mult ca niciodată firmele de profil ne propun piese de mobilier în jocuri de culori extrem de… optimiste. În plus, printarea pe pal începe să fie tot mai folosită. Clientul poate alege orice model, orice culoare, fie că vorbim de mobilier pentru dormitor, ori de bucătărie. Și, că tot veni vorba iarăși despre bucătării, unul dintre expozanți ne propune și senzori pentru aprins lumina în anumite locuri cheie, deasupra electrocasnicelor, ori sub corpurile suspendate.

Prețurile în ceea ce privește bucătăriile sunt pentru toată lumea, de la 2.000 - 3.000 de lei, fără incorporabile, până la cele de ordinul miilor de euro.

De asemenea, constăn-țenii pot vedea la târg și câteva scaune ori canapele care costă mii bune de euro. Sunt însă aduse la Constanța doar pentru a fi prezentate, spune președintele ACRM, Iuliu Moldoveanu.

Tematica târgului este una diversificată. Pe lângă mobilierul clasic sau variantele moderne pentru camerele adulților ori bucătării, găsim și uși, mobilier pentru ca-mera de copii, pentru birouri, pentru spații comerciale sau saltele.

Majoritatea firmelor care expun sunt din București, însă atât Constanța, cât și Brașovul, Prahova sau Bu-zăul sunt reprezentate la târg. Acesta mai poate fi vizitat de constănțeni și astăzi, între orele 10.00 - 18.00 și sâmbătă, între 10.00 și 16.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3349 secunde